Racermave ved poolen: Advarer om mange syge på feriedestination

Forsikringsselskaber advarer nu sommerens turister om, at der er risiko for at få dårlig mave på rejser – særligt til én destination.

Gjensidige og Gouda Rejseforsikring oplever flere og flere henvendelser fra kunder, der er blevet syge på rejsen.

– Tyrkiet er blot ét eksempel på en populær dansk rejsedestination, hvor vi ser rigtig mange sager om folk, der oplever problemer med diarré, opkast og andre former for maveonde, siger fagchef i Gouda Rejseforsikring Louise Hertzum Andersen i en pressemeddelelse.

Forsikringsselskaberne Gjensidige og Gouda Rejseforsikring har fået 35 procent flere henvendelser fra rejsende i det første halvår af 2024 sammenlignet med de første seks måneder i 2023.

Henvendelserne drejer sig ofte om forskellige former for mavevirus, der kræver hjælp fra et sygehus eller en læge, fortæller selskaberne.

Turister kan tage flere forholdsregler i forsøget på at undgå diarré på ferien sydpå.

– Derfor opfordrer vi også folk til at være opmærksomme, hvis de eksempelvis skal spise buffet, og være rigtig grundige med deres egen hygiejne på ferien, siger Louise Hertzum Andersen i meddelelsen.

For mange danskere begynder ferien først nu, og forsikringsselskaberne forventer, at tendensen med dårlig mave og behov for lægehjælp vil fortsætte over sommeren.

Hvis uheldet er ude, skal man forsøge at tænke sig om en ekstra gang, når man søger lægehjælp i udlandet.

Forsikringsselskaberne fortæller, at de oplever mange rejsende, der søger lægehjælp hos lægeklinikker, der ikke er omfattet af forsikringen.

– Vi ser hvert år rejsende, der skal betale store summer for simple behandlinger på privatklinikker og lokale hospitaler, fordi de i desperation er gået til den første og bedste læge, siger Lone Hertzum Andersen i meddelelsen.

Hun opfordrer derfor til, at rejsende husker at tjekke og kontakte deres rejseforsikring for at få den rette henvisning og hjælp.

I nat er en mand fundet død på Scandic Hotel. En mand er sigtet for drab i sagen. Læs historien her.