16. nov. 2022 - 20:40

Præsident holder fast: Det var IKKE et ukrainsk missilDen ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj fastholder, at det missil, der tirsdag aften faldt ned i Polen, ikke er ukrainsk

NATO og Polen udtalte onsdag morgen, at det formentlig er et ukrainsk luftforsvarsmissil, der sent tirsdag eftermiddag ved en fejl faldt ned i Polen og dræbte to polske statsborgere. Luftforsvarsmissilet skulle angiveligt være skudt op efter indkommende russiske missiler, der var på vej til at ramme ukrainsk territorie.

Men det er den ukrainske præsident ikke enig i.

”Jeg er ikke i tvivl om, at det ikke var vores missil,” fortæller Volodymyr Zelenskyj ifølge den ukrainske udgave af nyhedsbureauet Interfax.

Præsidenten bygger sine udtalelser på oplysninger fra det ukrainske militær, oplyser han endvidere.

Ligegyldig om det er et russisk eller ukrainsk missil, mener mange i Vesten, at Rusland i sidste ende bærer ansvaret for ulykken.

”Ansvaret, for hvad der skete i Polen, ligger stadig på Ruslands hænder. Os og vores allierede har fordømt Ruslands missilangreb i Ukraine,” siger den italienske premierminister Giorgia Maloni onsdag til det internationale økonomiske topmøde G20 ifølge TV 2.

Med den udtalelse lægger premierministeren sig på linje med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, der også tidligere onsdag fortalte, at Rusland på grund af dets aggressionskrig bærer skylden.

SE OGSÅ: 21-ÅRIG MAND STUKKET NED I LEJLIGHED

Den fungerende danske udenrigsminister Jeppe Kofod (S) langede også tidligere i dag ud efter Rusland.

”Havde Rusland ikke angrebet Ukraine med 100 missiler, havde vi ikke haft sådan en farlig situation i Europa. Den skyldes den farlige aggressionskrig, som Putin begyndte i februar,” sagde Kofod efter et møde i Det Udenrigspolitiske Nævn.