20. okt. 2021 - 14:45

Polsk lastbil overhalede flere gange: Nu er den konfiskeret for snyd med køre-hviletid og fartLastbilkontrol ved Køge i September

En polsk vognmand skal ud og anskaffe sig en ny lastbil. 

Det må han indse, efter at hans lastbil blev konfiskeret af Sydøstjyllands Politi ved en kontrol mandag ved Middelfart. 

Det oplyser Sydøstjyllands Politi. 

Politiet var på patrulje omkring Middelfart mandag. Her tiltrak den polske lastbil sig politiets opmærksomhed, da den adskillige gange overhalede andre lastbiler på motorvejen. 

Og som om det ikke var nok, så blev lastbilen også målt til at køre 92 km/t, selvom det kun er tilladt for lastbiler at køre 80 km/t på danske motorveje, og de kun må være indstillet til at kunne køre 90 km/t. 

Politiet havde derfor en særdeles god grund til at tage lastbilen med til kontrol. 

Det viste sig at være en god idé. Politiets undersøgelser af lastbilen viste nemlig, at der var blevet pillet ved lastbilens takograf, som gemmer oplysninger vedrørende chaufførens overholdelse af køre-hviletidsbestemmelserne. Manipulationen medførte også at bilen var i stand til at opnå en højere hastighed, end det tilladte. 

De tekniske undersøgelser af lastbilen viste, at der var gemt en kraftig magnet i lastbilens beklædning, som gjorde det muligt at fuske med køre-hviletidsreglerne og for lastbilen at køre hurtigere end tilladt. 

Den polske vognmand erkendte forholdene, men kunne ikke betale bøden på 70.000 kr, og derfor blev lastbilen konfiskeret af politiet. 

Den ukrainske chauffør er sigtet i sagen, hvor han udover en bøde, står til at miste sin førerret. Hans skæbne vil blive afgjort ved et senere retsmøde, oplyser politiet.