Politikere raser over spindoktors gyldne håndtryk

Det møder politisk kritik, at Anders Langballe, tidligere særlige rådgiver for uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M), fik lidt under en halv million kroner i en fratrædelsesaftale, da han i april stoppede i jobbet.

DR har fået indsigt i beløbet, som både Liberal Alliance og Dansk Folkeparti undrer sig over. Det drejer sig mere præcist om 445.000 kroner.

Anders Langballe nåede at arbejde 15 måneder i stillingen og stoppede for at få mere tid med familien.

Når det gælder pengebeløb i forbindelse med jobstop, er der forskel på, om man bliver afskediget eller selv siger op. De konkrete omstændigheder omkring Anders Langballes stop beskrives ikke i DR’s artikel.

Men da han meddelte sit stop på LinkedIn, skrev han selv, at det handlede om at være mere hjemme og fokusere på det, “der er større og vigtigere end et væsentligt og hamrende interessant job”.

Desuden har minister Christina Egelund givet udtryk for, at hun ville savne ham som rådgiver.

Det får Ole Birk Olesen, finansordfører for Liberal Alliance, til at mistænke en “vennetjeneste”.

– Hvis man siger sit job op, har man ikke krav på et halvt års løn bagefter. Så vælger ministeren alligevel at forære den ansatte næsten et halvt års løn, hvilket er særlig betænkeligt, når de skriver om, hvor gode venner de er. Det er nærmest et tegn på en vennetjeneste, siger han til DR.

Ministeriet skriver til DR, at alle regler er blevet fulgt.

– Principielt udtaler vi os ikke om personalemæssige forhold. Vi kan dog bekræfte, at det, som Anders Langballe har skrevet på LinkedIn, er korrekt, nemlig at der er indgået en aftale. Processen for denne aftale har fulgt alle regler og har været som i andre tilfælde, når der indgås den type aftale, skriver ministeriet til DR.

Anders Langballe er tidligere politisk på redaktør på TV 2 og har derudover skrevet en bog om sit arbejdsliv samt at komme tilbage fra at være blevet ramt af blodpropper i hjernen.

LÆS OGSÅ: Voldsom busbrand på motorvej