Politiet søger hjælp: Genkender du denne mand?

Den 29-årige litauiske mand

Politiet går nu endnu engang ud og efterlyser en gerningsmand, der står bag indbrud flere steder i landet

Syd- og Sønderjyllands Politi offentliggør nu flere fotos, at den unge indbrudstyv, som de første gang efterlyste torsdag.

Manden er 29 år og fra Litauen, og han skulle efter politiets opfattelse have begået flere indbrud i Midtjylland, Syd- og Sønderjylland og på Sjælland.

Den litauiske mand skulle have begået sit seneste indbrud i onsdags i Randers-området, hvor politiet var lige i hældende på ham. Trods politiets ihærdige indsats lykkedes det dog ikke at anholde ham, og derfor efterlyser de nu igen manden offentligt.

”Gerningsmanden har den samme fremgangsmåde. Han er meget mobil og har blot en lille rygsæk med sig. Han udser sig et bestemt boligområde, og bevæger sig til fods eller benytter en cykel til at spejde efter huse, han kan bryde ind i. Tyven går primært efter kontanter og smykker – kort og godt tyvekoster, som er nemme at transportere væk,” fortæller John Müller, der er politikommissær ved UKA Vest.

John Müller opfordrer ejere af campingpladser, vandrerhjem, hoteller samt udlejere af værelser og lignende til at være ekstra opmærksomme på efterlysningen. Politiet mener nemlig, at gerningsmanden i mange tilfælde bor midlertidigt i de områder, hvor han begår indbruddene.  

Hvis du genkender den 29-årige litauiske mand, så fremhæver politiet, at man ikke selv skal rette henvendelse til ham, men i stedet kontakte politiet på telefon 114 med oplysningerne