Politiet skød flere gange: Nu skal vanvidsbilist for en dommer

En 29-årig mand vil lørdag blive fremstillet i grundlovsforhør efter en biljagt fredag, hvor politiet blandt andet afgav skud mod hans køretøj

Lørdag klokken 12.00 skal en 29-årig mand for første gang foran en dommer efter en biljagt fredag eftermiddag, hvor en politimand trak sin pistol og skød flere gange mod den 29-åriges køretøj.

Manden fremstilles ved Retten i Randers.

Det var fredag eftermiddag klokken 13.36, at en patrulje fra Østjyllands Politi for første gang eftersatte den 29-årige mand nord for Glesborg på Djursland.

Han fulgte ikke politiets anvisninger og stak af i retning mod Ørum. Undervejs kørte han ifølge Østjyllands Politi blandt andet op på fortovet og mod ensretningen.

Martin Christensen, der er vagtchef hos Østjyllands Politi, fortæller ifølge Ritzau, at den 29-årige vil blive sigtet for overtrædelse af færdselslovens paragraf 252. Det man også kalder for vanvidsbilisme.

“Han har endnu ikke sagt, hvordan han forholder sig til sigtelsen, men det vil han formentlig gøre ved grundlovsforhøret,” siger Martin Christensen til mediet.

Anklagemyndigheden sigter efter at få den 29-årige mand varetægtsfængslet.

Han blev ikke ramt af nogle af skuddene.

Sagen er overdraget til Den Uafhængige Politianklagemyndighed (DUP).

(Artiklen fortsætter under tweetet)

OPDATERING KLOKKEN 13.50 EFTER GRUNDLOVSFORHØRET:

Østjyllands Politi oplyser, at den 29-årige mand efter grundlovsforhøret er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Han erkender at have ført bilen, men nægter de øvrige sigtelser.

Han ønskede ikke at udtale sig.