Politiet på kontrol: Fem personer taget for narkokørsel

Fem personer blev taget for narkokørsel, og adskillige blev taget for andre ulovligheder, da politiskoleelever torsdag gennemførte en kontrol i Greve og Solrød.

Alle fem narkobilister blev stoppet i Greve, to af dem på Karlslunde Rasteplads på Køge Bugt Motorvejen. Her blev en spiritusbilist også anholdt, selvom han i første omgang forsøgte at undslippe kontrollen.

Kl. 09.25 blev en 22-årig mand fra Greve stoppet og testet med narkometeret, som viste positiv for methamfetamin. Han erkendte, at han røg hash jævnligt, og der blev da også fundet en lille klump hash under ransagningen af bilen. Den 22-årige var frakendt førerretten frem til 2026 i en tidligere sag om bl.a. narkokørsel.

LÆS OGSÅ: Kontrol på rasteplads på motorvej

Kl. 09.57 vinkede politiet en bilist ind til kontrol på rastepladsen. Han kørte dog ikke ind til siden, men fortsatte videre ad Køge Bugt Motorvejen. En civil patruljebil holdt dog klar til at sætte efter, så bilisten nåede kun til afkørsel 29 – Greve S, før han blev indhentet og stoppet. Bag rattet sad en 57-årig mand fra Sorø, som viste sig at være spirituspåvirket. Han blæste alkometeret over de tilladte 0,5 promille, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 11.23 blev en 36-årig mand fra Hvidovre testet positiv for hash og amfetamin i en narkometertest. Han kørte bil, selvom han havde fået sin førerret administrativt inddraget i 2017, fordi hans helbred ikke længere opfyldte betingelserne for at have et kørekort. Bilen havde han lånt af et familiemedlem uden at spørge om lov.

Kl.14.00 blev en bilist stoppet ved Pilemøllevej i Greve. Den 33-årige mand fra Greve bag rattet erkendte, at han havde røget hash nogle dage inden, men han nægtede at være påvirket under kørslen. Han kørte desuden, selvom han var frakendt kørekortet frem til 2024 i en tidligere sag om narkokørsel.

LÆS OGSÅ: Politiet på plads: Kontrol på rasteplads

De påvirkede bilister blev alle sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter de blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af analysen.

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller desuden, at 24 blev sigtet for ikke at have medbragt deres kørekort, syv havde fejl eller mangler på køretøjet og tre bilister fik bøder for andre mindre forseelser. I alt seks blev sigtet for kørsel uden førerret eller kørsel i frakendelsestiden.

Kontrollen foregik på Køge Bugt Motorvejen/Tåstrupvej i Solrød og på motorvejen ved Karlslunde Rasteplads. I Greve blev kontrollen holdt på Greve Centervej ved Dønnergårds Allé, på Mosede Landevej og på Godsvej.

Kontrollen var en del af uddannelsen for et antal politiskoleelever.

De fleste bøder blev oprettet i bødeappen, så de vil allerede nu ligge i de sigtedes E-boks. De sigtede vil alle høre mere fra politiet senere.