Politiet om 20-årig student: Vi finder ham ikke i live

Politiet sætter såkaldte vandøgshunde i jagten på en 20-årig student. Man regner med, han er død

– Tiden taget i betragtning, og hvis man har ligget så længe i vandet, så er man med stor sandsynlighed afgået ved døden, siger vagtchef Lars Even til TV Midtvest.

Eftersøgningen af en 20-årig mand, som natten til lørdag forsvandt ved Nørresø i Viborg, fortsætter søndag. Politiet anmoder borgere om ikke at sejle på søen.

– I den forbindelse henstiller politiet til, at man undlader at sejle på søen, da det kan forstyrre eftersøgningen, skriver Midt og Vestjyllands Politi på X.

Lørdag ledte politiet med assistance fra beredskabet og Forsvaret – sidstnævnte bidrog med en helikopter – i eftersøgningen af den 20-årige mand, som forvandt efter kajaksejlads på søen med et par studenterkammerater natten til lørdag.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet benytter søndag vandsøgningshunde i sagen

Søndag bliver såkaldte vandsøgningshunde sat ind, oplyser politiets vagtchef Lars Even til TV Midtvest. Og folk på søen vil risikere at forstyrre hundenes mulighed for at finde fært efter den savnede.

De såkaldte vandsøgshunde er en forholdsvis ny kapacitet hos politiet og blev først taget i anvendelse i 2021.

Det var sagen om den myrdede svenske journalist Kim Wall, som i august 2017 blev dræbt, parteret og kastet i havet af Peter Langkjær Madsen i Køge Bugt, som banede vejen for indførelsen af vandsøgshundene.

I eftersøgningen af den dræbte kvindes jordiske rester gjorde politiet nemlig brug af specialtrænede hunde, som man lånte hos kollegerne i Sverige. Og sammen med beregninger af strømforhold var det afgørende for, at man fandt, hvad man søgte.

I Viborg er der gået så lang tid, efter at den 20-årige blev meldt savnet, at politiet ikke har nogen forventning om at finde ham i live.

– Tiden taget i betragtning, og hvis man har ligget så længe i vandet, så er man med stor sandsynlighed afgået ved døden, siger vagtchef Lars Even til TV Midtvest.