Politiet massivt til stede på Champs-Élysées: ‘Det minder om en krigszone’

Fransk politi er i disse timer massivt til stede centralt i Paris forud for VM-semifinalen mellem Marokko og Frankrig. Betjente bliver set med maskinpistoler på gadehjørnerne, og forretningsindehavere er begyndt at plastre vinduer ind i træ

Presse-fotos.dks udsendte i Paris beskriver krigszonelignende tilstande onsdag aften i Paris, hvor man gør klar til VM-semifinalen mellem Marokko og Frankrig.

“Der er betjente på gadehjørner med maskinpistoler, og der er netop kørt 60-70 mandskabsvogne fra politiet ind på Champs-Élysées. Folk er tydeligvis chokeret, det kan man se på dem,” fortæller Presse-fotos.dks fotograf i Paris.

“Det er på en gade det her. Det er fuldstændig vanvittigt.”

Han fortæller, at mange forretningsejere netop nu går og borer store træplader op foran butiksfacader, så vinduerne ikke smadres.

“Det minder ærlig talt om en krigszone. Folk står måbende og kigger.”

(Artiklen fortsætter under billedet)

Butiksindehavere sætter store plader med træ op foran ruderne centralt i Paris

Der udbrød store uroligheder i den franske hovedstad Paris, da Marokko sensationelt slog Portugal i VM-kvartfinalen. Her strømmede omkring 20.000 mennesker på gaden for at juble iført marokkanske landsholdstrøjer.

Det førte til store optøjer med stribevis af hærværkstilfælde, hvor blandt andet mindst 108 mennesker blev anholdt, skrev flere franske medier.

Meget ballade og store optøjer begyndte også i den belgiske hovedstad Bruxelles efter Marokkos sejr over det Belgiens landshold tidligere i turneringen.

Her blev der blandt andet sat ild til biler og andre køretøjer af folk, der bar marokkanske flag og trøjer.

Ifølge det belgiske medie RTBF blev urolighederne så store, at politiet så sig nødsaget til at afspærre flere metrostationer og lukke centrale gader i Bruxelles.

Belgisk politi fortalte sidenhen, at urolighederne stod på i mange timer.

“Jeg står et par kilometer fra centrum og kan stadig høre helikopterne, der cirkulerer over centrum og har gjort det i flere timer nu. Det seneste nye er, at politiet stadig forsøger at tage hånd om optøjerne i centrum, og man forsøger at stoppe tilhængerne, som man formoder har marokkansk baggrund,” fortalte TV 2 Nyhedernes reporter Lise Toft Hesselund.

Der er kampstart mellem Marokko og Frankrig onsdag aften klokken 20.00. Vinderen møder Argentina i finalen.

OPDATERING EFTER KAMPSTART:

Kampen endte 2-0 til Frankrig, og derfor er Marokko nu ude af VM. Presse-fotos.dks udsendte i Paris beretter efter kampen om kaotiske scener og store brag i den franske hovedstad, hvor marokkanske fans netop onsdag aften skaber store uroligheder.

På en telefonforbindelse med Presse-fotos.dks udsendte kan man hører store brag i baggrunden.

“Der er kaotiske tilstande hernede – politiet de er presset,” fortæller han.

Presse-fotos.dk følger urolighederne …

(Nedestående video viser ifølge TV 2, hvordan en gruppe af unge marokkanere forsøger at smadre indgangen til metrostationen Lemonnier i Paris efter sejren over Portugal. Artiklen fortsætter under tweetet)

Politiet er massivt til stede på Champs-Élysées centralt i Paris
Butiksindehavere sætter store plader med træ op foran ruderne centralt i Paris

(Nedestående video viser ifølge TV 2 marrokanske fans på gaden i Bruxelles efter sejren over Belgien)

Butiksindehavere sætter store plader med træ op foran ruderne centralt i Paris
Politiet er massivt til stede på Champs-Élysées centralt i Paris