Politiet: Her er en falsk bankmand – men hvem er han?

Foto: Politiet

Politiet offentliggør billeder af en mand, som de mistænker for at have bedraget ældre borgere ved at give sig ud for at være bankmand.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skriver i en pressemeddelelse, at de i perioden fra 17. juli til 21. juli i år har modtaget seks anmeldelser om snyd mod ældre mennesker på Lolland og Falster.

Politiet efterforsker sagerne som bedrageri. Gerningsmændene har i alle sagerne ringet til ældre medborgere og udgivet sig for at være fra deres bank,

Opkalderen – den falske bankmand – har fortalt borgerne, at der var overførsler til udlandet i gang fra borgerens konto. Den hjælpsomme – men falske – bankmand har så sendt ”en medarbejder” til den ældres bopæl for at sikre deres hævekort hos banken. I alle tilfælde er hævekortene bagefter blevet misbrugt i hæveautomater. 

Politiet offentliggør billeder fra et par hæveautomater på Lolland-Falster fra 17. juli. De mistænker, at manden på billederne er en ud af flere gerningsmænd.

Signalement: Mørk med solbriller, mundbind, tatovering på hals (skrift) og finger, hvid skjorte, mørke bukser, mørke sko.

Kender du ham – eller ved du, hvor han er – kan du ringe til politiet på 114.