Politiet klar til derby: Strafskærpet zone og fans tilbageholdes

Billede fra et tidligere derby i Parken.

I dag tørner FCK og Brøndby sammen i Parken i København. Politiet indfører strafskærpelseszone i området omkring.

‘Heldigvis er vores oplevelse, at langt (langt) de fleste til f.eks. et derby, kommer for at se en god kamp på banen og have en hyggelig dag i fodboldens tegn,’ skriver Københavns Politi på mediet X.

Men de skriver også, at de har indført en midlertidigt strafskærpelseszone omkring Parken.

De uddyber tiltaget med zonen med, at det handler om det mindretal af folk, der kommer for at slås.

Derudover skriver politikredsen i en pressemeddelelse, at udeholdets fans (Brøndby) skal tilbageholdes på stadion i op til en time efter kampen. Det sker gennem et påbud, som er givet til F.C. København.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Illustrationsfoto fra tidligere derby.

”De seneste gange, de to hold har mødt hinanden, har vi oplevet, at grupper af personer har stået uden for Parken efter kampen for at søge konfrontation med modstanderholdets fans. Her er tilbageholdelsen af udebanefans et vigtigt værktøj til at forebygge uro og forhåbentlig sikre, at alle får en god oplevelse,” siger ledende politiinspektør Peter Dahl i pressemeddelelsen.

Den skærpede strafzone gælder disse områder: Trianglen – Blegdamsvej – Frederik V’s Vej – Edel Sauntes Allé – Nørre Allé – Lyngbyvej – Australiensvej – Sankt Kjelds Gade – Jagtvej – Østerbrogade.

Zonen vil gælde fra klokken 08.00 til 22.00.

”I november så vi organiserede angreb på modstanderholdets fans, hærværk og konfrontationer med politiet. Det vil vi ikke acceptere, og vi håber og tror, at en skærpet strafzone i området – sammen med vores synlige indsats – vil kunne holde gemytterne i ro,” siger Peter Dahl i pressemeddelelsen.

Presse-fotos.dk følger derbyet tæt senere i dag, som starter klokken 14.00.

LÆS OGSÅ:

Bilist påkører træ: Bevidst fældet ved vejen

Kraftigt regnvejr i dag: En måneds regn på 24 timer