Politiet finder 50 døde køer hos landmand: Havde begrænset adgang til mad og vand

Arkivfoto

På en landejendom i Syddjurs Kommune har Østjyllands Politi fundet 50 døde køer. Den 31. januar fandt politiet de døde køer i en stald, hvor man også fandt 13 andre, der var levende, men levede under dårlige forhold. Nu skal de døde dyr obduceres, så man kan komme i bunds i, hvordan de mange køer døde.

Det skriver politiet i sin døgnrapport.

Køerne i stalden havde begrænset adgang til mad og drikke, og landmanden fik et strakspåbud, der betød, at han skulle bringe forholdene i orden med det samme. Landmanden har efterfølgende bragt forholdene i orden.

LIGE NU LÆSER ANDRE: FROSTEN HAR SIT TAG I LANDET ENDNU – STEDVIS GLATTE VEJE

“Politiet, dyrlæger og relevante myndigheder har de følgende dage flere gange været på stedet, og ejeren har forbedret flere forhold”, lyder det i døgnrapporten.

Nu vil politiet løbene holde øje med gården, så man kan sikre, at de øvrige dyr fortsat lever under ordenlige forhold. De døde køer vil de kommende dage blive obduceret, hvor både dyrlæger og myndighederne vil undersøge, hvordan de 50 køer døde.

“Østjyllands Politi vil på baggrund af de videre undersøgelser og indstilling fra andre myndigheder vurdere, hvilken lovgivning på dyrevelfærdsområdet, der er overtrådt, inden der bliver rejst endelig sigtelse mod ejeren”, skriver politiet.