Politiet efterforsker hærværk mod mindesten på Israels Plads

Illustrationsfoto.

Politiet har igangsat en efterforskning, efter at en mindesten for danskernes hjælp til jøderne under Anden Verdenskrig er blevet overhældt med rød maling i København søndag eftermiddag.

Det oplyser Jonathan Wald, som er vagtchef hos Københavns Politi.

– Det er et hærværksforhold, og politiet efterforsker sagen. Vi har ikke sigtet nogen eller anholdt nogen for det.

Mindestenen, som ligger på Israels Plads nær Nørreport Station, blev overhældt med maling, da en propalæstinensisk demonstration netop var blevet afsluttet. Det skriver TV2, som var til stede under demonstrationen.

I en skriftlig kommentar udtaler Morten Dahlin (V), som blandt andet er kirkeminister og minister for byer og landdistrikter, at hærværket på mindesmærket er “historieløst i en grad, som der er svært at sætte ord på”.

– Der er åbenbart ingen nedre grænse for, hvad disse mennesker kan finde på. Det her er et maskefald af dimensioner, og jeg håber, politiet kan finde frem til personerne bag hærværket.

Han skriver desuden, at demonstrationen i forvejen var ”skamløs, men nu slår den da alle rekorder”.

Det er ikke første gang, at mindestenen på Israels Plads er blevet udsat for hærværk.

I november sidste år blev der på mindestenen malet teksten “Øjnene kan se, men hjertet er blindt”. Og i samme ombæring blev der malet et palæstinensisk flag på en trappe på Israels Plads.

Det er ikke længe siden, at en historisk gravplads i København blev udsat for noget lignende af propalæstinensere, læs mere her.