09. jan. 2024 - 13:53

Politiet: Drop cyklen når Frederik bliver kongeI forbindelse med tronskiftet beder Københavns Politi borgerne om at være opmærksomme på en række ting.

Når Dronningen søndag den 14. januar 2024 abdicerer, og Frederik overtager tronen, er forventningen, at mange mennesker vil søge mod hovedstaden for at deltage i den historiske begivenhed.

”Vi forventer, at rigtig, rigtig mange mennesker vil være en del af folkefesten og derfor vil vi selvfølgelig også være talstærkt til stede, så alle andre kan koncentrere sig om den historiske begivenhed. Men for at det hele skal fungere, har vi behov for befolkningens hjælp,” siger leder af beredskabet i Københavns Politi, Peter Dahl.

Trafikale udfordringer

Trafikken omkring Kgs. Nytorv vil være påvirket allerede fra tirsdag den 9. januar, da DR og TV 2 afholder en stor hyldestkoncert til Dronning Margrethe fredag den 12. januar om aftenen.

Særligt i weekenden og i særdeleshed den 14. januar vil dele af indre by være ufremkommelige i bil.

Parkeringsforbud

Den 14. januar vil der en del af dagen være standsnings- og parkeringsforbud langs den rute, som de kongelige benytter til karetturen frem og tilbage mellem Amalienborg og Christiansborg. Der vil blive opsat skiltning om de nærmere detaljer langs ruten.

Københavns Politi opfordrer også til, at cykler – i særdeleshed ladcykler – ikke medbringes på Slotsholmen og parkeres andre steder end langs ruten og omkring Christiansborg Slotsplads, så der er plads til de dem, der ønsker at være en del af begivenheden.

Kom med det offentlige og til fods

Det er som nævnt forventningen, at rigtig mange mennesker vil deltage i tronskiftet den 14. januar – både langs ruten fra Amalienborg til Christiansborg og retur og på og omkring Christiansborgs Slotsplads. Ønsker man at deltage, er opfordringen derfor, at man ankommer i god tid og til fods eller med det offentlige.