16. apr. 2023 - 11:08

Politiet: Der er begået en kriminel handlingSydsjællands og Lolland-Falsters Politi har iværksat en stor efterforskning og eftersøgning i sagen om den 13-årige pige Filippa. Nu oplyser politikredsen, at man arbejder ud fra en teori om, at der er begået en kriminel handling

13-årige Filippa forsvandt lørdag formiddag fra området omkring Sørbymagle og Kirkerup på Vestsjælland.

Annonce

Sidenhen fandt familien pigens cykel, taske og mobil henkastet i vejkanten. Efterfølgende blev Filippa efterlyst bredt, og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi startede en massiv eftersøgning efter hende og har modtaget omkring 600 henvendelser fra borgere i sagen.

Efterforskningen peger nu i retningen af, at der er sket en kriminel handling.

“Vi ser på sagen med allerstørste alvor. Vi er faktisk meget bekymrede for Filippa, og arbejder nu ud fra en teori om, at der er begået en kriminel handling. Vi har natten over ledt i området med mere end 20 hunde og et stor antal efterforskere og betjente generelt. Vi har allerede gennemgået en lang række henvendelser og en stor mængde videomateriale, for at bl.a. kortlægge Filippas færden op til hendes forsvinden. Derudover arbejder vores efterforskere med vidneforklaringer, de tekniske spor og generel bred efterforskning,” siger politiinspektør Kim Kliver.

SE OGSÅ: FILIPAS MOR I HJERTESKÆRENDE OPRÅB: ‘JEG ER SØNDERKNUST’

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har modtaget assistance fra flere af landets eksperter og fra Nationalt Kriminalteknisk Center (NKC).

Annonce

Politiet er stadig meget interesseret i informationer om Filippas forsvinden.. Selv små detaljer kan være vigtige, så tøv ikke med at ringe til politiet på telefon 1-1-4.

“Vi er helt klar over, at der står mange klar til at hjælpe med at lede efter Filippa i nærområdet. Det er meget forståeligt. Men for nu beder vi borgerne om at give betjentene på stedet mest mulig ro og plads til at arbejde, og respektere vores afspærringer. Har man oplysninger eller spørgsmål må man som tidligere oplyst rette henvendelse til politiet på 114. Vi melder ud, så snart vi får brug for borgernes hjælp,” slutter Kim Kliver. 

Politiet er stadig massivt til stede i området i forbindelse med eftersøgningen.ANDRE LÆSER OGSÅ