Politiet beslaglægger ulovligt fyrværkeri hos 28-årig: 30 krysantemum-bomber og over 1.000 kanonslag

Arkivfoto

Politiet beslaglagde torsdag aften 30 krysantemum-bomber og over 1.000 kanonslag hos en 28-årig mand i Brande.

Midt- og Vestjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse, at der var tale om 230 større kanonslag, 1.000 mindre kanonslag og så altså 30 krysantemum-bomber.

“Det er vi godt tilfredse med at have fået væk fra gaden. Der var tale om så stor en mængde krudt, at vi måtte tilkalde forsvarets ammunitionsryddere for få det afhentet”, fortæller politikommissær Erik Kristensen fra lokalpolitiet i Herning.

LÆS OGSÅ: Uhyggeligt fund i Kokkedal: Krysantemum-bombe på legeplads

Samme aften fik en mand alvorlige skader i ansigtet og på hænder, da han ville antænde et kanonslag, der lå på jorden. En lægehelikopter fragtede efterfølgende manden – der er sidst i tyverne – til sygehuset

“Selv lovligt fyrværkeri er farligt, hvis ikke det håndteres korrekt, og ulovligt fyrværkeri skal man simpelthen holde sig fra. Selv en mindre mængde spildt krudt fra fyrværkeri kan have enorme konsekvenser. Det ser vi jo også i sagen fra i aftes. Her kommer en yngre mand meget, meget alvorligt til skade, og trykket fra eksplosionen har været så voldsomt, at der var skader på en bil parkeret i nærheden”, forklarer politikommissær Erik Kristensen.