Politiet advarer: Få betalt din gæld – ellers kommer vi og tager dig!

Politiet forbereder en større aktion, hvor skyldnere risikerer at blive anholdt hjemme hos sig selv, på deres arbejdsplads eller i lufthavnen.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiets aktion finder sted 30. marts, og ordensmagten anbefaler derfor de mennesker, der har gæld til det offentlige, at de skal se at få betalt. Ellers må de lave en afdragsordning.

“Hvis man skylder penge og er indkaldt til at møde i fogedretten, og så ikke er dukket op til retsmødet om éns gæld, bliver man eftersøgt. Det betyder, at man f.eks. risikerer at blive anholdt og fremstillet i fogedretten, hvis man forsøger at forlade landet for at tage på ferie,” fortæller politikommissær Anders Alslev fra Eftersøgningssektionen i Københavns Politi og fortsætter:

“Sørg for at få betalt det skyldige beløb eller få lavet en aftale med fogedretten om, hvordan gælden skal betales. Så slipper man for at blive hentet af betjente derhjemme, din arbejdsplads eller stoppet i lufthavnen på vej mod gaten. Man risikerer også at tilbringe en nat i Vestre Fængsel, hvis man bliver anholdt uden for fogedrettens åbningstider.”

Hvis man er så uheldig at skylde penge til det offentlige, kan man ringe til Københavns Politis eftersøgningssektion på tlf. 3521 9545 eller skrive en mail til [email protected]