20. nov. 2023 - 13:06

Politiet: Vi lukker Pusher StreetOnsdag eftermiddag vil politiet rykke ind på Pusher Street og lukke gaden resten af dagen. Det sker som det første led i det igangværende arbejde, der skal føre til permanent nedlukning af hashhandel på stedet

Københavns Politi har netop offentliggjort en pressemeddelelse, hvor politikredsen gør det klart, at man på onsdag klokken 15 vil rykke ind på Pusher Street, lukke hashsalget og blive i gaden resten af dagen.

Politiet oplyser, at det er et skridt i den retning, der er sat fra politisk side om at lukke hashsalget på stedet permanent.

”Med onsdagens lukning sender vi et første signal om, at Pusher Street står over for en markant ændring. Kl. 15 fjerner vi boderne, og vi bliver i Pusher Street, så hashsalget dermed vil være lukket resten af dagen. Vi vil samtidig være synligt til stede andre steder både på Christiania og i andre områder af byen, hvor hashsalget kan tænkes at flytte hen, så det er vi klar til at håndtere,” siger vicepolitiinspektør Simon Hansen fra Københavns Politi.

Det er efter onsdag klokken 15 ikke forbudt at opholde sig i Puster Street, men hashsalget er lukket, og man risikerer at blive anholdt og sigtet, hvis man er i besiddelse af stoffer.

SE OGSÅ: LÆGEBIL FORULYKKER I STORT KRYDS

Onsdagens aktion er blot den første af flere i en række af midlertidige lukninger, oplyser Københavns Politi.

”Christiania er generelt et fredeligt sted, og både beboerne og erhvervslivet på Christiania har også tilkendegivet, at de ønsker en anden løsning i Pusher Street. Det vil vi i Københavns Politi gerne bidrage til, så alle kan færdes trygt på hele Christiania. Samtidig fortæller vi med indsatsen de kriminelle grupperinger, der tjener på det organiserede hashsalg i Pusher Street, at deres tilstedeværelse på Christiania på et tidspunkt kommer til at stoppe,” siger Simon Hansen.

Det er Københavns Kommune, Fonden Fristaden Christiania, Justitsministeriet, Social-, Ældre- og Boligministeriet og Social- og Boligstyrelsen og Københavns Politi, der står bag den helhedsplan, der skal føre til den endelige lukning af hashsalget på Pusher Street.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER