10. sep. 2022 - 10:53

Politi og brandvæsen massivt til stede på flere gader i KøbenhavnPoliti og brandvæsen er lige nu massivt til stede på flere veje i København i forbindelse med et kemikalielæk

Vermlandsgade, Uplandsgade og Laplandsgade er lørdag formiddag fuld af politi og brandvæsen.

Det sker efter, Københavns Politi klokken 09.47 modtog en anmeldelse om, at der lækker et endnu ukendt kemikalie fra nogle tanke på en adresse på Vermlandsgade.

”Der står nogle tanke derude med kemikalier i, der lækker. Der er ikke noget farligt lige nu, men vi holder alligevel en sikkerhedszone omkring Vermlandsgade, Uplandsgade og Laplandsgade og har derfor spærret af her,” siger vagtchefen fra Københavns Politi til Presse-fotos.dk og tilføjer:

”I fagsprog har vi noget, vi kalder et ‘fareområde’, og der skal man faktisk helt tæt ind omkring tankene lige nu, før det bliver farligt. For en sikkerhedsskyld har vi dog valgt at spærre af.”

Presse-fotos.dks fotograf er også til stede på gaderne, han ankom kort efter beredskabet.

”Politi og brandvæsen er over alt herude. Jeg har hørt, at folk, der bor op ad adressen, skal lukke døre og vinduer,” siger han.

På nuværende tidspunkt har Københavns Politi og Hovedstadens Beredskab ikke nogen tidshorisont for, hvor længe de skal arbejde på adressen.

”Vi skal lige have undersøgt, hvordan vi får kemikalierne inddæmmet bedst, og så kan vi sige mere derfra,” fortæller vagtchefen.

OPDATERING KLOKKEN 11.12:

Hovedstadens Beredskab oplyser nu, at det er saltsyre, der er lækket fra tanken.

Beboere inden for de tre nævnte gader skal blive indendørs og holde vinduer og døre lukket.

OPDATERING KLOKKEN 13.35:

Hovedstadens Beredskab har nu opsamlet spildet af saltsyre og rykket det over i en anden tank. Beredskabet oplyser, at de forventer at være på stedet i 30 minutter endnu. Folk skal i den tid stadig holde sig uden for de afspærrede områder.