Politi lukker alle indgange til biltræf: Sirener kan høres i hele byen

I en dramatisk udvikling er alle indgange til et populært bilarrangement i Aarhus blevet lukket af politiet.

Arrangørerne, der havde inviteret bilentusiaster til en aften med fokus på biler og fællesskab, må nu se til, mens sirenerne lyder i hele byen.

“Ventetiden er forbi! Det er nu, historien skrives, og vi skaber uforglemmelige minder én sidste gang!” lyder det fra arrangørens opslag i en Facebook-gruppe.

De opfordrede deltagerne til at mødes på Hedeager 2, 8200 Aarhus N, for at fejre bilkulturen.

Med et fokus på “ren passion og frie tøjler” havde de lagt op til en aften med biler og fællesskab, men situationen har taget en drejning, der måske mere lyder som introduktionen fra Facebook-begivenheden:

‘Det bliver større, vildere og mere kaotisk end nogensinde før – præcis som i de gode gamle dage, hvor motorernes brøl fyldte gaderne, og adrenalinen bare pumpede derud af!,’ skriver arrangørerne og fortsætter:

‘Nostalgi? Måske, men det handler om én ting: NEMLIG at genoplive magien én sidste gang. For jer. For bilkulturen. & for alt det, vi elsker ved bilmiljøet!’

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Politiet har lukket indgangene.

Ifølge arrangørerne var intentionen klar: “VI MÅ GERNE VÆRE DER! Hvis bare I holder pænt & inden for hver parkeringsbås, er der ingen problemer!” Men med politiets indgriben er stemningen nu præget af usikkerhed.

Dog skriver de også, ‘Det handler om biler, fællesskab og ballade – som i de gode gamle dage!’

“Der er ikke mere at tilføje for denne gang. Vi glæder os til at se jer og nyde synet af Danmarks fedeste bilkultur, sammen med jer i smilet’s by Aarhus!” lyder det fra arrangørerne, men det står nu klart, at denne festlige aften ikke forløber helt som beskrevet i opslaget.

Politiet har endnu ikke udgivet en officiel udtalelse om situationen, men de tilstedeværende har oplevet en øget tilstedeværelse af ordensmagten, hvilket har skabt en del uro blandt deltagerne.

Den lovlige plads, som arrangementet var tiltænkt er blevet lukket ned af politiet.

Nu sætter mange af bilerne kurs mod Skanderborg – ifølge vidner på stedet.

Undervejs udfører politiet kontroller på køretøjerne og tjekker kørekort på de tilstedeværende.

Lige nu er en stor politiaktion i gang et andet sted i landet. Den startede med en vild biljagt over Øresundsbroen. Læs den historie her.