Pogacar øger forspring til Vingegaard

Remco Evenepoel (Quick-Step) er verdensmester i enkeltstartsdisciplinen, og det levede han op til på 7. etape af Tour de France fredag.

Trods tekniske problemer undervejs var belgieren hurtigst på de 25,3 kilometer og satte alle de andre til vægs.

Tadej Pogacar (UAE Emirates) kørte sig ind på andenpladsen – 12 sekunder efter belgieren. Primoz Roglic (Bora) tog sig af tredjepladsen.

Jonas Vingegaard måtte nøjes med en fjerdeplads og mistede dermed tid til de øvrige favoritter i klassementet.

Danskeren lagde ganske stærkt fra land, men var konstant efter både Evenepoel og Pogacar på mellemtiderne, og på målstregen var også Primoz Roglic bedre end danskeren.

Tidstabet betyder, at Vingegaard i det samlede klassement er 1 minut og 15 sekunder efter Tadej Pogacar, der fører løbet. Mellem de to ligger Evenepoel. Han er 33 sekunder efter Pogacar og 42 sekunder foran Vingegaard.

Danskeren kørte ud på ruten før Evenpoel og Pogacar, og han satte bedste tid, da han kørte forbi første mellemtid efter 8,5 kilometer, men det skulle hurtigt vise sig, at Remco Evenepoel var flyvende.

Belgieren rundede mellemtiden efter Vingegaard og var 11 sekunder bedre end danskeren. Kort efter kom også Pogacar forbi, og han var otte sekunder bedre end Vingegaard.

Mønstret fortsatte på de efterfølgende mellemtider, hvor forskellene bare voksede mellem trioen.

Kortvarigt så det ud til, at Evenepoel skulle smide det hele på gulvet. Han gav udtryk for, at noget var galt med cyklen, men hoppede så lidt på cyklen og kørte, som om intet var hændt videre mod triumfen.

En af dagens hyggelige oplevelser kom, da Julien Bernard (Lidl-Trek) kørte ud på ruten. Mads Pedersens franske holdkammerat bor tre kilometer fra målstregen, og han har tydeligvis stor opbakning fra lokalbefolkning.

På rutens stigning vrimlede det med ellevilde fans, der hujede og skreg, da franskmanden i afslappet stil rullede forbi. Pludselig stoppede han sågar op og kyssede sin kone, der med parrets søn på armen tog del i hyldesten.

En ekspert i tornadoer har udtalt, at der kan være risiko for, at en tornado opstår i Danmark denne weekend. Læs mere om det her.