Planlagde voldeligt angreb på olympisk fakkelstafet

En person er blevet anholdt i Frankrig for at planlægge et voldeligt angreb under den olympiske fakkelstafet i den franske by Bordeaux.

Det skriver Frankrigs indenrigsminister, Gérald Darmanin, på det sociale medie X.

– Tak til politibetjentene og mere generelt til alle ministeriets agenter, som sørger for sikkerhed under denne populære fejring med bemærkelsesværdig professionalisme og engagement, skriver ministeren ifølge Reuters.

Den olympiske flamme begyndte sin rejse gennem Frankrig 9. maj. Torsdag morgen begyndte ruten i og omkring Bordeaux. Den slutter efter planen omkring 19.30 lokal tid, skriver Reuters.

De olympiske lege afholdes i Paris fra 26. juli til 11. august.

Den olympiske flamme blev tændt i den græske by Olympia i midten af april. Siden har flammen været på en rejse, der ender med at blive over 5000 kilometer lang, inden den ender i Paris, hvor der er åbningsceremoni 26. juli.

Normalt afholdes åbningsceremonien ved de olympiske lege på et atletikstadion, men i år er det planen, at den skal afholdes langs floden Seinen.

Ifølge den nuværende plan skal omkring 160 både sejle atleter og stabsmedlemmer omkring seks kilometer op ad Seinen, som løber gennem Paris.

Forventningen lyder, at der vil være op mod en halv million tilskuere, når man tæller dem, der kigger med fra omkringliggende bygninger, med.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har dog sagt, at myndighederne også arbejder med andre løsninger. De kan blive gældende, hvis den franske regering vurderer, at det vil være for risikabelt at holde ceremonien på Seinen i Paris som planlagt.