1 måned siden

Pift de hvide vægge op: Forvandl dit hjem med fototapeterFoto: Photowall.dk

Kender du det med at kigge på dine vægge derhjemme og ønske, at de kunne fortælle en historie eller afspejle din personlige stil eller din virksomheds brand? Eller er du i tvivl om hvad du vil pynte dine væge med på kontoret? Fototapeter er en fantastisk måde at transformere dine vægge og give dit hjem/kontor et unikt og personlig touch.

Hos Presse-fotos.dk er vi vilde med ideen om at skabe rum, der afspejler din personlighed og passioner. Det gør vi f.eks. selv i vores lokaler, hvor de bedste pressefotos taget af vores fotografer pryder væggene. I denne artikel vil vi udforske, hvordan fototapeter kan forvandle dine vægge og give dig mulighed for at udtrykke dig selv gennem din indretning.

Hvad er et fototapet?

Fototapeter er store billeder eller mønstre, der trykkes på vægbesparende tapet-materiale. De findes i en bred vifte af motiver, lige fra naturfænomener og bylandskaber til abstrakte kunstværker, ligesom du endda selv kan få printet egne billeder, motiver eller malerier i tapetet.

Skab en unik atmosfære i dit hjem

Når du dekorerer dit hjem med fototapeter, har du mulighed for at skabe en atmosfære, der passer til din personlighed. Det er altså ligegyldigt om du ønsker at dekorere dit børneværelse med søde billeder/grafik du selv har fundet, eller om du vil rykke naturen ind i stuen med et prædesignet fototapet. Det er altså kun fantasien og din egen kreativitet der sætter grænsen.

Hos Photowall.dk kan du finde et imponerende udvalg af fototapeter, der passer til enhver smag. De tilbyder også muligheden for at tilpasse dit eget design, så du kan have det præcis, som du ønsker det.

Hvad skal jeg tænke over inden bestillingen?

Når det kommer til valget af farver til din bolig, er der en række faktorer, du skal overveje. Elementer som husets arkitektoniske stil, mængden af naturligt lys, og hvordan hvert rum skal bruges, spiller en betydelig rolle i beslutningsprocessen. På trods af disse kompleksiteter er der dog nogle nyttige retningslinjer, der kan guide dig på den rigtige vej. Boligmagasinet Bolius kommer f.eks. med disse vigtige ting at tænke over:

Boligen

 • Boligens stemning og karakter
 • Overensstemmelse mellem boligens ydre og indre

Orientering

 • Lysets farve og mængden af lys
 • Fordelingen af lys i hele boligen og i det enkelte rum
 • Lysets farve. Både hvilket verdenshjørne lyset kommer fra, og hvordan lyset falder i rummet i løbet af dagen. Typisk er lys fra nord koldere og mere diffust, mens sollys fra syd har en varmere glød.

Rummet

 • Hvad bruger du rummet til?
 • Hvornår opholder du dig i rummet?
 • Hvor længe opholder du dig i rummet ad gangen?
 • Hvordan vil du indrette rummet?
 • Hvilke møbler og gulvbeklædning skal der være?

Vigtigheden af brugen af personlige farver i dit hjem

Ydermere understreger boligmagasinet (Bolius) vigtigheden af farver i hjemmet, og hvordan disse kan hjælpe dig psykisk og praktisk i hjemmet:

“Farver påvirker mennesker forskelligt. For nogle kan gul fx signalere fare, mens farven for andre virker rolig og varm. Det er dog bevist, at nogle farver kan påvirke dit humør, og det er derfor vigtigt at have dette in mente, når du står hos farvehandleren og skal træffe dit valg” fortæller de i deres artikel.

Samtidig har de også en effekt på hvordan man ser rummet:

 • Kølige farver har evnen til at skabe en illusion af rummelighed og lethed i et rum.
 • Varme farver kan skabe en hyggelig og afslappende atmosfære, der indbyder til komfort.
 • Neutrale farver udgør en ideel baggrund for møblering og vægdekoration, hvilket gør det nemmere at skabe en sammenhængende indretning.
 • Afdæmpede farver kan tilføre en følelse af ro og harmoni til ethvert rum.

Det er dog vigtigt at huske, at stærke farver og skarpe kontraster bedst trives i minimalistisk indrettede rum, da de ellers kan virke overvældende i allerede komplekse eller tæt møblerede omgivelser.

Afsluttende tanker

Netop fototapeter er en fantastisk måde at tilføje personlighed og karakter til dit hjem. Hos Photowall.dk finder du et stort udvalg af fototapeter, der kan hjælpe dig med at skabe den atmosfære, du ønsker. Uanset om du elsker natur, kunst, eller bylivet, kan du finde det perfekte fototapet til at omdanne dine vægge.

Foto: Photowall.dk

Udover fototapeter tilbyder Photowall også flere forskellige andre produkter som bl.a. plakater og lærreder, ligesom de også giver dig muligheden for at indsende dine egne billeder til print.