17. okt. 2023 - 11:07

PET efter terrorangreb: Truslen er alvorligPET vurderer nu i en mail terrortruslen mod Danmark efter aftenens direkte angreb på svenske mennesker i Belgien

Mandag aften blev Belgien ramt af et terrorangreb, hvor to svenske statsborgere blev dræbt af skud forud for landskampen mellem Belgien og Sverige i Bruxelles.

Det får nu Politiets Efterretningstjeneste (PET) til at melde ud om angrebets påvirkning på terrortrusselsniveauet i Danmark.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

‘PET følger situation i Belgien, hvor to svenske statsborgere mandag er blevet dræbt, meget tæt. Terrortrusselsniveauet i Danmark er fortsat i niveauet ‘alvorlig’, hvilket er niveau fire ud af fem, og mandagens begivenheder i Belgien giver for nuværende ikke anledning til ændringer heri,” skriver PET i en mail til Sjællandske Nyheder.

SE OGSÅ: TERRORANGREB: VIDEO VISER PERSON BLIVE JAGTET OG SKUDT PÅ KLOS HOLD

Gerningsmanden bag terrorangrebet i aftes er en 45-årig tunesisk mand, der fik afslag på sin asylansøgning i Belgien i 2019.

Det er myndighedernes klare formodning, at han specifikt gik efter svenskere. På terroristens sociale medier, som Presse-fotos.dk har set, fremgår det også, at manden har et stort had til Sverige.

Efter en menneskejagt på lidt mere end 12 timer kunne belgisk politi tirsdag formiddag meddele, at man havde skudt gerningsmanden på en cafe i Belgien.

Han døde efterfølgende i en ambulance på vej mod hospitalet.

Inden sin død nåede gerningsmanden at dele videoer på de sociale medier, hvor han sværgede troskab til Islamisk Stat og fortalte, at han havde taget hævn for muslimer i hele verden.