26. nov. 2022 - 20:08

PET advarer – alligevel skal 175 kinesiske kameraer overvåge digArkivfoto

Danske bilister kan se frem til at lægge ansigt til flere overvågningskameraer fra Kina. Det er firmaet Hikvision, der står for produktionen, som både efterretningstjenester og flere menneskerettighedsforkæmpere har advaret mod.

Det skriver Politiken

Avisen skriver, at Vejdirektoratet har lavet en kontrakt med Hikvision, hvor de kan købe 175 overvågningskameraer. Kontrakten også mulighed for at kunne smide 75 kameraer oveni i de 175, der allerede er planlagt.

LIGE NU LÆSER ANDRE: BRANDVÆSNET PÅ UDRYKNING IGEN: BRAND I TØMRERFIRMA BLUSSET OP

Men det er bekymrende, at disse kameraer er på vej til Danmark, fordi et firma som Hikvision har pligt til at udlevere oplysninger til den kinesiske regering, hvis de skulle spørge efter dem.

“Offentlige myndigheder bør som en del af deres ansvarlige indkøbspraksis ikke kun kigge på pris og leveringstid, men også på hvorvidt de her leverandører lever op til sociale og menneskeretlige forventninger. Der burde en leverandør som Hikvision bone ud som risikabel”

LÆS OGSÅ: BIL I FLAMMER PÅ PARKERINGSPLADS

Det siger Cathrine Bloch Veiberg, der er programleder på Institut for Menneskerettigheder med speciale i erhverv og kædeansvar til Politiken.

Vejdirektoratet vil dog se på, hvordan den problemstilling skal håndteres, lyder det i en mail til Politiken.ANDRE LÆSER OGSÅ