‘Pas på, i ikke bliver voldtaget’ – Aalborg Karneval skudt i gang

Traditionen tro er gaderne fyldt i Aalborg. Deltagere i kostumer, flotte ansigtsudsmykning og masser af hygge kan ses og mærkes til årets karneval. Selvom der er undertoner af bekymringer for uro, er der god stemning hele vejen rundt.

De unge, gamle alle derimellem nyder sommervarmen og paraderne, der går gennem gaderne, men alligevel passer deltagerne lidt mere på sig selv i år.

Det fortæller flere deltagere til TV 2, som har snakket med de unge deltagere til årets karneval.

Vi passer på os selv og hinanden”

De seneste dage har været præget af både skudepisode og flere tilfælde af knivoverfald. Og det kan mærkes, at de unge deltagere til dagens karneval har det i baghovedet, når de går ud og fester i gaderne denne weekend.

Senest var det en ung mand i Esbjerg, der blev overfaldet og stukket ned.

Et par dage før mistede en blot 15-årig dreng livet, da han blev stukket ned.

Men selvom de alvorlige hændelser ikke stopper de unge for at deltage, så er det alligevel noget, der bliver tænkt over.

En gruppe unge kvinder fortæller til TV 2, at de to hændelser er “meget chokerende”.

“Men vi passer på os selv. Vi går i en gruppe og passer på hinanden”, fortæller de unge kvinder.

“Pas på, i ikke bliver voldtaget”

Sidste år blev en kvinde voldtaget ved karnevalet og en mand er blevet udvist efter dommen. Denne hændelse er også noget, de unge tænker over. Men bekymringen er endnu større hos forældrene.

En anden gruppe fortæller, at mødrene har holdt et oplæg omkring, hvordan de unge skal agere til karnevalet.

“Alle vores mødre holdt også en tale, inden vi tog afsted. Husk solcreme, og pas på hinanden. I går ikke fra hinanden. Pas på, at I ikke bliver voldtaget”, siger Celina Baand, der slår fast over for TV 2, at vennegruppen er “godt forberedt hjemmefra”, skriver mediet.

Nordjyllands Politi holder et skarpt øje med de mange deltagere og der er ikke kommet tilbagemeldinger om alvorlige hændelser til dette års karneval.