Paludan vil brænde koran af igen: Sverige siger nej, tack!

Rasmus Paludan får ikke lov til at brænde flere koraner af foran den tyrkiske ambassade i Stockholm.

Det skriver svenske SVT ifølge Ritzaus Bureau.

Det svenske politi har været i kontakt med den svenske pendant til PET, Säpo, der vurderer, at de ikke kan garantere den almene orden og sikkerhed, hvis Rasmus Paludan igen skal brænde en koran af.

Dét gjorde den stærkt islamkritiske Paludan 21. januar. Rasmus Paludan havde anmeldt koranafbrændingen som en demonstration, og politiet godkendte demonstrationen med henvisning til Paludans ytringsfrihed.

LÆS OGSÅ: Se video: Rasmus Paludan i ny demonstration

Det skabte dog stor ballade – ikke bare i Sverige, men også så langt væk som Tyrkiet, som ikke vil godkende Sveriges ansøgning om at komme med i den vestlige forsvarsalliance NATO.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, har sagt, at Tyrkiet vil nedlægge veto med et svensk NATO-medlemsskab, så længe de tillader afbrændinger af Koranen, som er muslimernes hellige bog.

Rasmus Paludan har på sin side sagt, at han vil blive ved med at brænde koraner af, indtil Sverige er blevet optaget i NATO.

LÆS OGSÅ: Herboende tyrkere brænder svensk flag af: Vi bliver ved, så længe Paludan gør

Det fremgår ikke af artiklen, hvornår Rasmus Paludan igen havde planlagt at brænde en koran af foran den tyrkiske ambassade i Stockholm.