24. okt. 2022 - 14:15

Paludan stiller op til folketingsvalget – Skal bruge 150 underskrifterRasmus Paludan stiller op som løsgænger til folketingsvalget den 1. november. Hans parti, Stram Kurs, er ikke på stemmesedlen.

Det bekræfter Indenrigsministeriet overfor B.T

Rasmus Paludan skal bruge 150 underskrifter for at komme i folketinget. Dette er ikke nogen nem opgave, og det er kun lykkedes to gange siden 1953. Senest var det Jacob Haugaard, der kom ind i Folketinget, da han i 1994 fik 23.253 personlige stemmer.

Rasmus Paludan var ikke langt fra at komme ind i Folketinget med sit parti Stram Kurs i 2019. Her fik partiet 1,8 af stemmerne, hvor det krævede 2 procent for at komme ind.

LIGE NU LÆSER ANDRE: POLITI MED TUNGE VÅBEN RYKKER UD TIL TOGSTATION

Siden har Stram Kurs været udelukket fra at samle vælgererklæringer, da Valgnævnet afgjorde, at Stram Kurs havde snydt med indsamlingen af vælgererklæringer. Denne udelukkelse trådte i kraft i 2020 og varede to og seks måneder.

Partilederen skabte en del røre for nogle år siden, da han gentagne gange mødte op i socialt belastede områder og brændte Koranen af. Afbrændingen var meldt ind som en demonstration, som gjorde, at Rasmus Paludan havde politibeskyttelse.

Billederne herunder er fra nogle af de demonstrationer, som Rasmus Paludan har arrangeret i både Sverige og Danmark: