Pakistaner i lejet Mercedes kørte mand ihjel: Smidt ud af Danmark

Østre Landsret er nået frem til en hårdere straf i en sag, hvor en 21-årig mand blev slået ihjel i et fodgængerfelt.

En 21-årig pakistansk statsborger, der er født i Danmark, har torsdag fået en fængselsstraf på fire år og seks måneder for uagtsomt manddrab og vanvidskørsel.

Manden har også fået en frakendelse af førerretten i syv år og er blevet udvist af Danmark med et indrejseforbud i seks år.

Det oplyser sagens anklager Jack Hurup til Ritzau.

I forbindelse med en kapkørsel kørte han en 21-årig mand ihjel i et fodgængerfelt i København.

Manden var 19 år, da han sad bag rattet i en lejet Mercedes, kørte om kap med en anden bil og bragede ind i krydset mellem Borups Allé og Mågevej i København klokken 01.20 natten til den 20. juni 2021.

I krydset ramte han den jævnaldrende mand, der var på vej hjem fra fest med tre venner. Manden døde på stedet af sine voldsomme kvæstelser.

Sidste år fik den pakistanske mand ved Retten på Frederiksberg tre år og ni måneders fængsel, en advarsel om udvisning, og han blev frakendt kørekortet i fem år.

Anklager Jack Hurup er tilfreds med torsdagens landsretsdom.

– Det er en grov og alvorlig sag. Og det er en sag, der falder lige ind i vanvidspakken, så derfor er jeg også tilfreds med resultatet, siger han.

For to år siden trådte den såkaldte vanvidspakke fra Folketinget i kraft.

Den har skruet straffen for vanvidskørsel gevaldigt i vejret, da den betyder, at straffen skal forhøjes med 150 procent i forhold til tidligere.