Påvirket bilist udgav sig for at være en anden for at undgå straf

En 28-årig mand fra Korsør forsøgte at undgå straf, da han valgte at udgive sig for at være en anden, efter politiet havde standset ham til en rutinekontrol på Slagelse Landevej ved Boeslunde.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i deres døgnrapport.

Politiet standsede manden mandag klokken 09:10 og han fortalte betjentene, at han ikke havde sit kørekort med, men han oplyste, at han var en 26-årig mand fra København.

Da en narkometertest af manden gav udslag for amfetamin, blev manden anholdt og sigtet for kørsel i påvirket tilstand.

Da manden kom til Slagelse Sygehus, hvor han skulle have udtaget en blodprøve for at fastslå, om han var påvirket af narko under kørslen, viste det sig, at hans oplysninger om sin identitet ikke stemte overens med virkeligheden.

Manden var slet ikke en 26-årig mand fra København. Han var en 28-årig mand fra Korsør, men havde forsøgt at skyde skylden på en anden.

Derfor blev den 28-årige, som ikke blot havde glemt sit kørekort, men slet ikke havde et, anholdt af politiet.

Han blev sigtet for kørsel uden førerret og for salg af ulovlige stoffer, da man efterfølgende også fandt 22,4 gram amfetamin i mandens rygsæk i bilen.

Den 28-årige blev også sigtet for falsk anklage.

Den svært utilfredse mand sørgede også for at sende en stribe ukvemsord mod betjentene på politistationen, hvilket betød, at han også blev sigtet for fornærmelig tiltale.

Den anholdte mand blev løsladt senere på mandagen.