Oversvømmelse: Brandmand mister livet i redningsaktion

I et forsøg på at redde en familie fra de ekstreme vandmasser, der hærger over store dele af Sydtyskland, har en 42-årig brandmand mistet livet.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

I flere byer er der blevet erklæret nødretstilstand på grund af oversvømmelser og en usædvanligt høj vandstand i floderne. Mange hjem er af samme årsag blevet evakueret.

Sammen med tre andre brandmænd var den 42-årige mand sejlet ud i en gummibåd i delstaten Bayern for at redde en familie.

Båden kæntrede lørdag sen aften. Søndag morgen er han fundet død. De tre andre brandmænd i gummibåden er sluppet med livet i behold.

Voldsom regn og storm skyllede lørdag ind over mindst ti steder i det sydtyske. Natten til søndag er regnen fortsat.

Landets indenrigsminister, Nancy Faeser, siger ifølge dpa, at 520 frivillige for landets Bureau for Civil Sikkerhed (THW), som aktiveres under naturkatastrofer og ulykker, arbejder på at få borgere bragt i sikkerhed, at sikre dæmninger og at pumpe vandmængder væk fra gaderne.

Bundeswehr, som er Tysklands militær, har også bidraget til indsatsen. Styrker deler tæpper og andre forsyninger ud og opstiller senge til dem, der har måtte forlade deres hjem.

Samtidig stiller Røde Kors redningsarbejdere, der er uddannet særligt til aktioner i vand, og dykkerhold til rådighed.

Også trafikken er blevet påvirket, og tidligere på dagen blev tog mellem storbyen München, Bregenz i Østrig og Zürich i Schweiz aflyst som følge af oversvømmelserne.

Røde Kors i Bayern oplyser, at redningsarbejdere måtte bruge en helikopter til at redde to personer fra taget på deres hus i Babenhausen. Der var tale om en livstruende situation, udtaler en talsperson for Røde Kors.

En gruppe blev i nat hevet ud af en bil og visiteret midt inde i København. Læs den historie og se video her.