24. nov. 2021 - 15:43

Over stok og sten: Politiet stopper knallert med tophastighed på 148 km/tArkivbillede

Det gik over stok og sten, da Østjyllands Politi tirsdag eftermiddag eftersatte en 18-årig mand på knallert på landevejen i Ødum ved Hadsten.

Føreren af knallerten stak af fra de to motorcykelbetjente, da han så dem. I løbet af eftersættelsen kom knallerten op over 100 km/t.

Den 18-årige ville for alt i verden ikke fanges og kørte både frem for rødt lys, gav ikke tegn og kørte på cykelsti. Han sparkede også en af politimotorcyklerne, da denne nåede op på siden af ham og bøjede et af dens sidespejl.

Jagten forsatte mod Hadsten, hvor de to motorcykelbetjente forsøgte at klemme knallerten mellem de to motorcykler. Det stoppede dog ikke knallertføreren og han fortsatte sin flugt over en mark med de to motorcykelbetjente i halen på ham.

Betjentenes motorcykler kunne dog ikke følge med i den mudrede markmuld og eftersatte knallerten til fods gennem en skov, hvor en gruppe jægere og deres hunde pegede dem i retning af knallerten på flugt.

Kort tid efter var det knallertførerens tur til at smide sin knallert, da han nåede frem til et vandløb, han ikke kunne passere. Han løb op ad en stejl skrænt og ud i nødsporet på motorvejen, hvor han igen forsøgte at stikke af fra de to betjente. Kort tid efter måtte han dog slå ud med armene og overgive sig i en nærliggende skov, skriver Østjyllands Politi i deres døgnrapport.

Den 18-årige mand erkendte med det samme, at han var stukket af, fordi han vidste, at hans knallert ikke var lovlig og at politiet ville beslaglægge den, hvis han standsede.

Da politiet vendte tilbage til vandløbet, hvor knallerten var blevet efterladt, stod det klart for betjentene, at knallerten var blevet ændret til at kunne køre væsentligt hurtigere end de tilladte 45 km/t. Den 18-årige ejer af knallerten fortalte betjentene, at knallerten for nylig havde fået målt sin tophastighed til148 km/t.

Ud over beslaglæggelsen af knallerten og de mange forseelser, blev den unge mand sigtet for at køre uden kørekort, manglende nummerplader og manglende forsikring.

Du kan se billeder fra andre knallertjagter her: Knallertjagt i Roskilde. Knallertjagt i Taastrup. Knallertjagt i Brønshøj. Knallertjagt i Ølsted.