27. okt. 2021 - 14:07

Over 100 brandfolk kæmper med brand i spånfabrik på DjurslandI mere end et døgn har der været brand ved en spånpladefabrik ved Pindstrup på Djursland, og branden ser ikke ud til at være slukket foreløbigt.

Branden er opstået i en bunke træspåner på spånpladefabrikken tirsdag morgen, og ifølge brandvæsenet kommer det til at tage dagevis at slukke branden.

Onsdag kæmper over 100 brandfolk for at få kontrol over ilden, skriver TV2 Østjylland.

“Der er 120 personer indsat på nuværende tidspunkt, ” siger beredskabsdirektør i Østjylands Brandvæsen, Kasper Sønderdahl onsdag morgen til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge Kasper Sønderdahl så handler det om at få branden under kontrol. Derfor fik brandvæsenet assistance fra Aarhus Lufthavn tirsdag aften, da de råder over slukningskøretøjer med lang rækkevidde og stor kastelængde, skriver TV2 Østjylland.

Det handler for beredskabsdirektøren om at få begrænset spredningen af branden. Derfor fik Østjyllands Brandsvæsen tirsdag aften blandt andet assistance fra Aarhus Lufthavn, som har slukningskøretøjer med lang rækkevidde og stor kastelængde.  

“Nu fortsætter vi indsatsen derude. Jeg vil tro, det kommer til at tage nogle dage eller mere at slukke branden”, siger Kasper Sønderdahl.

Branden er opstået ved fabrikken Kronospan, som producerer spånplader.

Samme dag som branden på Djursland opstod, måtte Østjyllands Beredskab også kæmpe med en stor brand ved en maskinfabrik i Galten.

Indsatsen ved de to brande kræver på nuværende tidspunkt 175 brandmænd.