Op til 120 stjerneskud i timen kan ses på himlen – Sådan fanger du fænomenet

Fra den 4. december er der ekstra store chancer for at fange stjerne skud på natte himlen. Der er tale on en stjerneskudssværm – også kaldet Geminiderne.

Det oplyser kommunikationsmedarbejder på Institut for Fysisk og Astronomi ved Aarhus Universitet Ole J. Knudsen til Ritzau.

 “Normalt kan man se omkring fem og ti stjerneskud i timen på himlen, som kommer fra tilfældige retninger, når der ikke er en stjerneskudssværm. Men når der er en stjerneskudssværm, kan man nogle gange se mellem 80 eller 100 i timen, som alle sammen kommer fra den samme retning på himlen”, siger han.

Men for at se de mange stjerneskud på denne tid af året, skal man ikke kigge i flere retninger, men blot i den ene og samme retning, når mørket falder på.

“På en tydelig himmel over midnat, kan man se stjernebilledet Tvillingerne på himlen, og så er det den retning, man skal kigge i for at se stjerneskudssværmen”, siger han til mediet.

Den bedste tid for at fange de mange stjerneskud er lige før daggry før det begynder at blive lyst på den østlige himmel.