Omstridt imam anker fængselsdom

Imamen, Oussama El-Saadi, og hans kusine er blevet dømt i Retten i Århus

Den fremtrædende imam og formand for Grimhøjmoskeen i Aarhus, Oussama El-Saadi, vil anke en fængselsdom for socialt bedrageri og forsikringssvindel til landsretten.

Det fortæller han torsdag til B.T.

Imamen blev ved Retten i Aarhus onsdag idømt en straf på et år og tre måneders betinget fængsel for socialt bedrageri. Desuden blev han idømt tre måneders ubetinget fængsel for forsikringssvindel.

Retten vurderede, at Oussama El-Saadi over en fireårig periode mellem 2018 og 2022 havde været samboende med sin kusine og deres fire fælles børn. På papiret var han dog nabo til kusinen og børnene.

Det betyder, at imamen og hans kusine over en årrække uberettiget har fået tilkendt og udbetalt førtidspension, boligstøtte, ekstra børnetilskud og økonomisk friplads, skriver Århus Stiftstidende.

I alt har parret uberettiget fået udbetalt 738.000 kroner for meget i støtte fra Aarhus Kommune og Udbetaling Danmark.

Også imamens kusine blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt en betinget fængselsstraf på 15 måneder for socialt bedrageri.

Oussama El-Saadi er stærkt utilfreds med dommen. Det fortalte han onsdag aften til Jyllands-Posten.

– Jeg synes, at den sag er fuld af fejl. Det er uretfærdigt, og der er masser af ting, som ikke hænger sammen. Der er ikke noget bevis eller noget, men det vil jeg først tale mere om, når vi er færdige med hele sagen, sagde han til mediet.

Også Anklagemyndigheden er utilfreds og valgte allerede onsdag at anke sagen til landsretten.

Det er dog straffens længde som myndigheden ønsker ændret. Ligesom den vil have gjort dommen delvist ubetinget, skriver Århus Stiftstidende.

Anklagemyndigheds bevisførelse byggede blandt andet bankkonti, sms’er og en ransagning af de to lejligheder.

LÆS OGSÅ OM SAGEN: Imam snød det offentlige for 738.000 kroner