Område hårdt ramt af svindel lige nu

Inden for to timer har politikredsen haft tre svindeltilfælde, lyder det i et opslag på det sociale medie X.

Nordjyllands Politi advarer om, at der i øjeblikket foregår bedrageri i Aalborg-området, hvor især ældre bliver snydt til at dele deres kortoplysninger.

Her er der tale om personer, som er henholdsvis 85, 86 og 91 år gamle, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Karsten Højrup Kristensen til Ritzau. Ifølge ham er der tale om “dygtige og snu” kriminelle.

Politiet har endnu ikke et overblik over, hvor store beløb det drejer sig om i de tre tilfælde, men politiet efterforsker det “på fuldt tryk”.

Vagtchefen forklarer videre, at ofrene bliver snydt ved, at de bliver ringet op af personer, der udgiver sig for at være fra banken.

De fortæller, at der bliver hævet uretmæssigt fra ens konto, og for at de kan stoppe det, skal de bruge ens kortoplysninger og koder. Herefter får man fortalt, at der kommer nogle fra banken og henter ens betalingskort.

– Nogle gange bliver folk besnakket, og så giver de disse oplysninger, fordi de tror, der bliver ringet fra banken. Og i nogle af tilfældene, kommer der også folk ud til den for at få kortet udleveret.

– Det sker jævnligt, og nogle gange er det tusindvis af kroner, der bliver bedraget for, siger Karsten Højrup Kristensen og understreger, at det er et problem over hele landet.

Ifølge vagtchefen er der tale om “dygtige og snu” kriminelle, og han opfordrer til, at man hurtigt afbryder opkaldet.

– Banken vil aldrig ringe og spørge efter kort- og kontooplysninger over telefonen, siger han.

Nordjyllands Politi anbefaler også, at man orienterer sine ældre pårørende om disse kriminelle personer.

En bilist er blevet blitzet med 388 km/t, og føreren går fri for straf. Læs hvorfor her.