Omfattende aktion: Politiet slår til mod flere Bandidos-rockere

Politiet har efterforsket målrettet mod et kokainnetværk på Sydsjælland. Nu er flere mulige bagmænd anholdt

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har slået til mod et kokainnetværk, som mistænkes at være styret af medlemmer fra rockergruppen Bandidos.

På den baggrund fremstilles mindst 11 personer torsdag i grundlovsforhør ved retten i Nykøbing Falster.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Fremstillingerne sker efter en omfattende anholdelses- og ransagningsaktion i Næstved og Vordingborg, skriver politiet.

Fire af de personer, som skal fremstilles, er medlemmer af Bandidos, skriver politiet.

Det var i de tidlige morgentimer torsdag, at politiet slog til mod netværket, oplyser politiinspektør Kim Kliver til Ritzau. Han fortæller desuden, at der er 14 anholdt i sagen.

Personerne har haft forskellige roller i netværket, men lige nu er bagmændene sigtet for salg af ikke under 8 kilo kokain.

Sagen udspringer ifølge politiet af narkosalg på gadeplan.

Politiet kan ikke gå i detaljer, men efterforskningen har afsløret flere tusinde handler mellem personer fra narkonetværket og personer fra lokalområdet.

– De mange købere vil senere på året kunne forvente en hilsen fra politiet samt et tilbud om hjælp til håndtering af deres narkoindtag, skriver politikredsen i pressemeddelelsen.

Ifølge politiinspektør Kim Kliver viser anholdelserne, at narkohandel har et meget stort omfang i både Næstved og Vordingborg.

– Det er desværre ikke ukendt for politiet, at rockermiljøet tjener penge på narkohandel, men vi er i denne sag overrasket over det store antal købere og netværkets omfattende organisering.

– Når man som almindelig borger vælger at købe kokain fra de Bandidos-folk, som politiet mistænker, er man jo også med til via sin køb at finansiere den levevej, som rockermiljøet udviser. Så det er endnu en grund til at lade være, siger Kim Kliver til Ritzau.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning ved grundlovsforhørene som følge af sagens organiserede omfang og de mange anholdte.

Der kører i øjeblikket en forbudssag mod Bandidos, hvor politiet har besluttet at nedlægge et midlertidigt forbud mod rockerklubben.

Det betyder, at Bandidos MC i Danmark ikke må forsamle sig eller iklæde sig klubbens vest eller symboler.

/ritzau/