30. jan. 2023 - 14:10

Offer trak 30 centimeter kniv ud af sin egen maveArkivfoto

En 21-årig mand er dømt for et voldsomt drabsforsøg, da han stak en 30 centimeter lang kniv i maven på en anden ung mand. Offeret fik 90 procent af sin lever skåret over – han blev tilført 17 liter blod under en efterfølgende operation

Thi kendes for ret.

En dommer ved Retten i Glostrup har mandag idømt en 21-årig mand seks års fængsel for et drabsforsøg begået den 15. december 2021 i en lejlighed på Søborg Parkalle i Søborg, der ligger i Gladsaxe Kommune.

Her har offeret, der også er en 21-årig mand, i retten forklaret, at han havde åbnet sin dør til lejligheden, da der blev banket på.

En maskerede mand trådte derefter ind, og der opstod et skænderi mellem dem.

‘Den maskerede mand stak offeret i maven med en 30 centimeter lang isoleringskniv. Kniven sad fast, og offeret måtte selv trække kniven ud,’ står der i en rapport fra retten om dommen.

Efterfølgende løb offeret ud af lejligheden, mens han ringede til alarmcentralen. Her faldt han om foran opgangsdøren.

En ambulance hastede ham til Rigshospitalets traumecenter, hvor han blev opereret.

Her kunne det konstateres, at 90 procent af det 21-årige offers lever var skåret over, og kniven ramte også den ene lunge, før den havde ramt bagvæggen af maven.

Under operationen blev han tilført hele 17 liter blod.

Det blev den 21-årige gerningsmand fældet af

Flere vidner havde set den 21-årige gerningsmand med mørkt skæg gå fra stedet. Samme skæg som vidnerne kunne identificerer ham med, da de vidnede i retten.

Af videoovervågning fra Harald Nyborg i Gladsaxe fremgik det også, at den 21-årige købte en isoleringskniv i Harald Nyborg dem 9. december. Han forklarede selv, at det var til at forsvare sig selv med.

Derudover viste gerningsmandens telefon også, at han befandt sig i nærheden af offerets lejlighed på gerningstidspunktet.

Samtidig fandt politiet flere sms-beskeder fra den 21-åriges mor og søster på hans telefon, der kunne indikerer, at han stod bag. Søsteren havde blandt andet skrevet til ham:

‘…vi alle er bekymret, mor har lige sagt at du har stukket en ned.’

Alle nævninge og dommere var enige i, at den 21-årige var gerningsmanden.

Selv har han dog valgt at anke dommen. Han vil gerne frifindes.

SE OGSÅ: TEENAGER ANHOLDT FOR SKYDERI

Motivet

Retten fortæller, at motivet til knivstikkeriet er usikkert.

‘Men det havde muligvis en sammenhæng med et tyveri af en Volvo XC60 fra Taarbæk nogle uger forinden. Bilen blev fundet ved Frødings Allé tæt på gerningsstedet. Af en chat-besked mellem den 21-årige gerningsmand og en af dennes venner på gerningsdagen fremgik blandt andet: ”Det vigtigt du får den der Volvo nøgle,’ lyder det i rapporten fra retten.

Sagens anklager Robert Rafn gik efter syv års fængsel til gerningsmanden.

”Der er tale om et enkeltstående dog meget voldsomt knivstik, hvilken blandt andet er årsagen til, at retten har vurderet, at der er tale om drabsforsøg,” Robert Ragn og tilføjer:

“Det forekommer desværre, at isoleringsknive bliver båret i bl.a. nattelivet i kriminelle miljøer. Knivene er grundet deres størrelse og skarphed særdeles farlige, hvilket denne sag i al tydelighed understreger.”ANDRE LÆSER OGSÅ