Nyt i sagen: Anholdt nummer fire sigtet for drab i sag om væltet træ

Ligesom de tre første anholdte i en sag for Sorø, hvor en mand blev dræbt af et træ, som væltede ned over hans bil, er den fjerde anholdte i sagen også sigtet for drab.

Det oplyser politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 Øst.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sagens offer, en 55-årig mand, afgik ved døden, da et træ natten til onsdag væltede ned over hans bil på Parnasvej i Sorø. Politiets efterforskning har vist, at træet er blevet fældet.

Politiet mener, at der er tale om en bevidst handling og har valgt at rejse sigtelse efter straffelovens bestemmelse om manddrab. Samtidig har politiet sagt, at manden antages at være et tilfældigt offer.

I første omgang blev tre mænd anholdt. Det oplyste politiet om på et pressemøde først på aftenen ved politigården i Næstved. Her fortalte politiinspektør Kim Kliver og vicepolitiinspektør Lars Steffensen, at de tre var sigtet for drab.

Nogle timer efter pressemødet oplyste politiet så, at endnu en mand var blevet anholdt, og torsdag morgen skriver TV2 Øst, at også han er sigtet for drab.

Senere torsdag skal de anholdte stilles for en dommer ved Retten i Næstved. Her vil anklagemyndigheden bede om at få mændene varetægtsfængslet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har oplyst, at anklagemyndigheden vil bede dommeren om at holde grundlovsforhøret for lukkede døre, da et retsmøde holdt i åbenhed ifølge anklagemyndigheden vil kunne forstyrre politiets efterforskning på afgørende måde.

Tidspunktet for grundlovsforhøret er torsdag morgen ikke fastlagt. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser på det sociale medie X, at man vil melde ud, så snart retsmødet er berammet.