Nyt gennembrud i Hanne With-sag

Arkivfoto: Billede af Hanne With.

En 54-årig mand er blevet tiltalt for drabet på 23-årige Hanne With, der blev slået ihjel natten til den 1. januar 1990.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Manden blev anholdt den 6. februar i år i forbindelse med sagen, og den følgende dag valgte en dommer i Københavns Byret at varetægtsfængsle ham i fire uger.

Dommeren fandt, at anklagemyndighedens samlede bevismateriale var så stærkt, at det tilsammen udgjorde en såkaldt særlig bestyrket mistanke om, at den 54-årige begik drabet.

Siden da har den drabsmistænkte siddet varetægtsfængslet, og politiet har i efterforskningen fokuseret på yderligere tekniske spor samt at indhente vidneudsagn.

Og der er sket et nyt gennembrud, lyder det fra specialanklager Søren Harbo.

– I den videre efterforskning er der sket endnu et gennembrud. Jeg vil ikke foregribe bevisførelsen i retten og kan derfor ikke blive mere konkret, men vi har vurderet, at beviserne mod den 54-årige samlet set er så stærke, at vi har kunnet rejse tiltale, siger han i pressemeddelelsen.

Under grundlovsforhøret i februar nægtede manden sig skyldig i den alvorlig anklage.

Den 54-årige, der er født og opvokset på Djursland, aftjente fra 1989 til 1990 sin værnepligt på et af søværnets skibe i København. Nytårsaften tilbragte han på værtshuset Lades Kælder i Kattesundet – en sidegade til Strøget.

Han har fortalt, at han “drak sig i hegnet”, og siden tog han tilbage på skibet. Men ifølge politiets teori var det ham, som prajede en hyrevogn og samlede Hanne With op.

I lejligheden på Nørrebro opstod der en form for uenighed, der endte med det brutale drab.

LÆS OGSÅ:

Lastbilchauffør død efter soloulykke

Bil skaber kaos på motorvej: Spærrer spor