11. feb. 2022 - 12:01

Nye overvågningskameraer til BornholmNye overvågningskameraer ved Laksetorvet i Rønne skal være med til at skabe tryghed for borgerne.

Det skriver Bornholms Politi i en pressemeddelelse fredag.

Som led i regeringens tryghedspakke “Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum”, som udkom i 2019 og har til hensigt at skabe større tryghed for borgerne, skal øget overvågning i områder, hvor utryghedsskabende adfærd og kriminalitet finder sted, være med til at give borgerne større tryghed.

Bornholms Politi skriver, at overvågningskameraerne vil give større mulighed for at forebygge og efterforske kriminalitet.

Indledningsvis vil overvågningskameraerne blive sat op ved Laksetorvet i Rønne, men de er planer om, at der i fremtiden skal være yderligere overvågning i områder, hvor politiet har erfaring med en øget risiko for kriminalitet og utryghedsskabende adfærd.

– Bornholm er i høj grad en tryg ø at bo og færdes på, siger politidirektør Martin Preisz Gravesen og fortsætter: – Vi har dog erfaring med, at der kan opstå uro og utryghedsskabende adfærd i nattelivet i området omkring Laksetorvet, hvorfor det i denne omgang er her, der bliver etableret tv-overvågning.ANDRE LÆSER OGSÅ