Ny udvikling i sagen: Skoleansat sigtet for voldtægt af mindreårig elev

Arkivfoto

27-årig mand, der er sigtet for voldtægt mod mindreårig pige på en skole, skal blive bag tremmer i fire uger

En 27-årig mand, der er sigtet for voldtægt af en mindreårig pige på en skole i Birkerød, skal forblive varetægtsfængslet i fire uger.

Det har Retten i Lyngby afgjort torsdag, skriver TV 2.

Manden, der er tidligere ansat på Søholmskolens afdeling Bistrup i Birkerød, er desuden sigtet for vidnetrusler ved at have truet pigen til ikke at fortælle nogen om overgrebet, der skete på et ukendt tidspunkt før sommeren 2022.

Før torsdagens retsmøde oplyste den 27-åriges forsvarsadvokat, Trygve Nielsen, at den tidligere skoleansatte nægter sig skyldig, skriver TV 2.

Retsmødet, der gik i gang klokken 14, blev efter få minutter lukket for offentligheden af hensyn til den videre efterforskning, lyder det.

Den sigtede deltog via en videoforbindelse fra arresten, hvor han var flankeret af sin forsvarsadvokat. Anklageren sad på sit kontor hos anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi.

Det skyldes ifølge TV 2, at anklagemyndigheden ikke havde i sinde at komme med nye tilføjelser til sigtelsen.

Det fremgik heller ikke af kendelsen, som dommeren læste højt, inden dørene blev lukkede, at sigtelsen skulle være blevet udvidet, lyder det.

Onsdag aften var der orienteringsmøde for forældrene til skolens elever, hvor Nordsjællands Politi og kommunaldirektøren i Rudersdal Kommune deltog.

Ved mødet kom der ikke noget nyt frem i forhold til efterforskningen af sagen. Men ifølge TV 2 fortalte flere forældre, at de og deres børn i årevis har gjort opmærksom på den 27-åriges opførsel og grænseoverskridende adfærd.

Skolen og kommunen ville ifølge mediet ikke svare på, i hvilket omfang de har kendt til problemer med den 27-åriges adfærd.

Den 27-årige, der har siddet varetægtsfængslet siden 14. september, er desuden under mistanke for at have begået overgreb på Søholmskolens Toftevang-afdeling.

Det skrev TV 2 tirsdag på baggrund af en indkaldelse på skolernes kommunikationsplatform Aula.

Samme dag oplyste Rudersdal Kommune til mediet, at to ledere, der havde ledelsesansvar på gerningstidspunktet, er blevet hjemsendt, mens sagen undersøges.

Som følge af de oplysninger, der er kommet frem undervejs, var forældrene til skolens elever onsdag indkaldt til et møde, hvor både Nordsjællands Politi og kommunaldirektør Birgitte Lundgren deltog.

Her fik forældrene en generel orientering, men mange spørgsmål forblev ubesvaret. Det var til stor frustration for forældrene, har kommunaldirektøren tidligere oplyst.

Kommunen oprettede 21. september en hotline, hvor forældre kan henvende sig, hvis de har spørgsmål til eller oplysninger om sagen.

Indtil videre har det medført over 50 henvendelser, lyder det.

/ritzau/