Ny måling viser: Her er landets mest populære minister

En ny måling udført af Epinion viser, hvilke ministre der er henholdsvis mest og mindst populære. Vi finder en lille overraskelse i toppen og knap den store overraskelse over hvem der ligger i bunden.

Den nye måling fra Epinion, som er lavet på vegne af DR og Altinget, viser nu, hvilke ministre danskerne har det bedst og sværest med.

Det er nok ikke den store overraskelse, hvem der rammer bunden af målingen. Ovenikøbet med længder.

Det er manden der befinder sig bedst i stormvejr og gerne i en dyrt lejet privatflyver, nemlig Lars Løkke Rasmussen.

Blot fem pladser ovenover den spender-glade Lars Løkke Rasmussen finder vi hele Danmarks Statsminister. Mette Frederiksen er ikke synderligt populær blandt befolkningen længere, og det kan også ses på målingen.

Hun kan trøste sig med at tre af hendes partifæller rydder podiet på afstemningen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Folketinget – Marie Hald

Førstepladsen på målingen går til ingen andre end Socialdemokratiets Magnus Heunicke.

Miljø- og ligestillingsminister Magnus Heunicke (S) er igen Danmarks mest populære minister, efter at han i en periode oplevede en mindre nedgang i sin popularitetrundt omkring i landet.

Det er ikke første gang at den folkekære politiker topper listen. Han har ellers haft en tid, hvor populariteten har været stødt dalende.

Særligt i sit virke som Miljøminister har hans popularitet været under pres.

Altingets politiske redaktør, Esben Schjørring, forklarer miljøministerens stigende popularitet med, at en række møgsager på ministerens ressortområde nu er fortid.

“Han har været igennem et stormvejr på Christiansborg og i pressen omkring havmiljø. Men det er ved at være et stykke tid siden, vi har hørt noget om det, så hele kritikken er glemt,” siger han og fortsætter:

“Magnus Heunicke er ikke længere en nøglespiller i dansk miljø- og klimapolitik, ministeriet for den grønne trepart har fået så meget af miljøministeriets portefølje.”

Magnus Heunicke har tidligere domineret listen, hvor hans popularitet særligt steg under coronakrisen.

Se hele Epinionens måling her.

Har du lyst til at vinde et gavekort til en valgfri restaurant på hele 1.000 kroner? Så skal du blot tilmelde dig Presse-fotos.dks spritnye nyhedsbrev ved at klikke her