27. sep. 2022 - 21:52

Ny butikskæde skal hjælpe danskerne gennem inflationenFOTO: Salling Group

Salling Group, der driver Bilka, Netto og Føtex kommer nu med en ny butikskæde, som svar på de høje priser under inflationen. Butikskæden slår dørene op med 10 butikker frem til jul. Den første åbner allerede om to uger.

Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

Ideen bag butikskæden, som kommer til at hede ‘Basalt’, er kommet som et modsvar på de høje priser på dagligvarer, som mange danskere kan mærke i dagligdagen, fortæller administrerende direktør i Salling Group, Per Bank

“Mange danskere oplever et voldsomt pres på privatøkonomien og har brug for, at dagligvarehandlen hjælper dem til at få hverdagen til at hænge bedre sammen. Med et innovativt butikskoncept vælger vi derfor at tænke nyt frem for at skære ned, og mens inflationen har presset priserne op med ni procent, hugger vi nu gennemsnitligt 15 procent af priserne i Basalt” skriver Salling Group i pressemeddelelsen.

LIGE NU LÆSER ANDRE: BMW-EJER UDLOVER DUSØR: FIND MIN BIL OG FÅ 5.000 KRONER

Butikskæden, som navnet antyder, vil have de mest basale dagligvarer til meget lave priser. Så danskerne blandt andet kan få pasta, brød, bleer og tandpasta til op mod 15 procent af prisen.

Basalt-butikkerne vil være lukket om aften, og der vil ikke være nogen kølevarer i butikkerne. På den måde kan Salling Group spare på udgifter, som kan komme kunderne til gode.

“Vi sparer på drift, logistik og energi, og sender med Basalt besparelsen videre til kunderne. Ved at sænke vores faste omkostninger markant kan vi tilbyde danskerne markedets bedste priser på de allermest basale dagligvarer”, siger Per Bank

Salling Group vil starte med at åbne 10 Basalt-butikker.

Den første åbner den 11. oktober i Kastrup.

De to næste åbner den 12. oktober i Helsingør og Aarhus.

I den kommende tid vil der blive offentliggjort flere butikker.