18. nov. 2023 - 16:33

Nu taler forældre til folketingsmedlems 15-årige kæreste ud28-årig folketingsmedlem har samtykke fra forældre til forhold med 15-årig datter, bekræfter forældrene

Forældrene til den 15-årige pige, der er i et forhold med det 28-årige folketingsmedlem Mike Villa Fonseca, bekræfter, at de har givet samtykke og støtter forholdet.

Det sker i et interview med Ekstra Bladet, hvor forældrene er blevet anonymiseret.

– Tingene er sket lidt tidligt, men der er jo ikke noget forkert i det. Folk reagerer jo på aldersforskellen. Men vi har tillid til vores datter og Mike, siger faren til Ekstra Bladet.

Forældrene fortæller, at sagen har været hård for familien, og datteren, der går i 9. klasse, er “presset”, “bange” og “bekymret”.

Mike Villa Fonseca fortalte fredag aften til TV 2, at han var i et forhold med en pige under 18 år, og at han dermed havde brudt Moderaternes adfærdskodeks.

Partiet tillader ikke medlemmer at have en seksuel relation til personer under 18 år. Derfor stod Mike Villa Fonseca til at blive smidt ud, fortalte formand Lars Løkke Rasmussen, inden Mike Villa Fonseca selv valgte at blive løsgænger og gå på sygeorlov.

Mike Villa Fonseca slog også fast fredag, at der er samtykke fra pigens forældre til forholdet, og det bekræftes altså nu.

Ifølge forældrene er Mike Villa Fonseca kommet som “almindelig ven af huset” i omkring fem år. Han kender pigens far gennem deres fælles interesse for motorcykler.

Forholdet til datteren begyndte for fem måneder siden, lyder det videre.

Efter at Mike Villa Fonseca er ude af Moderaterne, nævnte han over for TV 2 tre partier, som han kunne se sig selv have en fremtid i.

Men lørdag har alle tre partier – Socialdemokratiet, Venstre og Liberal Alliance – afvist ham. Han er ikke velkommen i nogen af partierne.

Mike Villa Fonseca er valgt i Sjællands Storkreds med 505 personlige stemmer.

/ritzau/