Nu kommer sneen til Danmark igen

Illustrationsfoto

Efter en lun lørdag med temperaturer op til 17 grader, slår vejret i den kommende uge nu over til at have et mere vinterligt islæt

Det er noget af en koldfront, der natten til søndag har passeret Danmark vestfra og har lagt landet i nogle noget køligere temperaturer end starten på weekenden.

Men det er intet i forhold til, hvordan det kommer til at se ud i den kommende uge, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut.

Her fortsætter vejret i et køligere spor, og det bliver fortsat ustadigt med regn og byger i periode.

Mandag og tirsdag får temperaturen endnu et nøk nedad – og det gælder især i aften- og nattetimerne.

“Fra tirsdag og ugen ud kan nedbøren have et vinterligt islæt i form af hagl og slud og så vender nattefrosten tilbage. Det er aprilvejr på godt og ondt,” oplyser DMIs vagthavende meteorolog Lars Henriksen.

Ifølge DMI er det især natten til onsdag, at der er risiko for, at byger lokalt kan slå over i snevejr, mens DMI resten af ugen kun lover mulighed for slud og hagl.

“Vinden ser dog efterhånden ud til at løje noget af og når april-solen viser sig, fra tid til anden, er det svært ikke at få forårsfornemmelser, vinterlig nedbør og nattefrost til trods,” siger Lars Henriksen

Presse-fotos.dks udsendte har været på naturrundfart i Danmark og spottede der en stork. I den forbindelse fortalte beboere i området, at storken har opholdt sig på en mark i området i flere dage.