22. sep. 2022 - 9:19

Nu er det nok: Politiet varsler målrettet indsats mod hasarderet kørselBorgere og politi er nu så trætte af unges hasarderet knallertkørsler i Aalborg og omegn, at der bliver lavet en målrettet indsats mod problemet

I flere uger har Nordjyllands Politi gjort opmærksom på og italesat unges farlige handlinger på knallerter i Aalborg og byerne omkring. Lige lidt har det hjulpet for politikredsen kan konstatere, at anmeldelser om unges hasarderede knallertkørsler på stisystemer og i boligområder stadig fylder godt i indbakken.

Det skal der nu laves om på, fortæller politikommissær Simon Hjorth Jacobsen fra Nordjyllands Politi – han er leder af forebyggelsessektionen i Aalborg-området.

”Vi har talt meget om knallerter i den seneste tid. Det håber vi, de unge og deres forældre har bemærket. Og ellers siger jeg det nu: I har hermed én uge til at få gjort jeres knallerter lovlige. For i næste uge laver vi en ekstra kontrolindsats med fokus på knallerter i Aalborg og omegn,” siger Simon Hjorth Jacobsen.

Det er ved starten af uge 39, at Nordjyllands Politi skruer op for knallertkontrollen i politikredsen.

SE OGSÅ: DØMT: STJAL CHEFENS LOGIN OG GAV SIG SELV LØNFORHØJELSE

Simon Hjorth Jacobsen pointerer, at man konstant fra politiets side er opmærksom på problemet med unge knallertkører.

”Men vores indsats kan ikke gøre det alene. Udfordringen er jo blandt andet, at rigtig mange unge kun kører knallert en kort årrække, så vores målgruppe skifter hele tiden,” siger Simon Hjorth Jacobsen og tilføjer, at forældrene også har et ansvar.

”Det er simpelthen helt nødvendigt, at de unges forældre tager et ansvar for deres børns adfærd, også når det kommer til knallertkørsel og trafik generelt. Lav klare aftaler med klare konsekvenser,” lyder den tydelige opfordring fra politikommissæren.

Hvordan kontrollen præcist kommer til at foregå, oplyser Simon Hjorth Jacobsen ikke.