18. okt. 2023 - 11:39

Nødopkald eller Narrestreg? Dreng lavede telefonfis om mulig bortførelseTirsdag aften stod alarmcentralen i Midt- og Vestsjællands Politi over for en usædvanlig udfordring, da de blev oversvømmet af mystiske opkald angående en tilsyneladende alvorlig situation. Opkaldene kom fra et mobiltelefonnummer, der ikke længere var i brug, og de blev alle afgivet af en engelsktalende børnestemme, hvilket kun forstærkede mysteriet omkring situationen.

Ifølge døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi modtog alarmcentralen i løbet af kun 10 minutter mere end 10 opkald via 112, og politiet var nødsaget til at iværksætte en efterforskning for at klarlægge, om der faktisk var en potentiel bortførelse i gang, som angiveligt blev rapporteret i de korte opkald, hvor der ikke var mulighed for dialog med den person, der ringede.

Med teknisk hjælp lykkedes det politiet at spore opkaldene til den nordvestlige del af Holbæk by. Umiddelbart gik flere politipatruljer i gang med at lede efter en person i nød i dette område.

SE OGSÅ: POLITIET BEKRÆFTER: SYVÅRIG FUNDET DØD

Efter en times intens efterforskning førte politiet til en konkret adresse i den nordvestlige del af Holbæk, hvor de fandt en 41-årig far og hans 9-årige søn. Det blev hurtigt fastslået, at sønnen havde fået fat i farens telefon og havde brugt den til at foretage de mystiske og grundløse opkald til alarmcentralen. Det hele var en såkaldt “telefonfis.”

Politiet afsluttede sagen ved at afholde en alvorlig samtale med både sønnen og hans far. På grund af hans unge alder kunne sønnen ikke straffes for de ubegrundede opkald til alarmcentralen.