Ni mænd i fængsel for brutalt knivoverfald – men spørgsmål om udvisning må vente

Ni mænd er dømt for i forening at have overfaldet to unge mænd med kniv i januar måned. Men spørgsmålet om fratagelse af statsborgerskab – og dermed udvisning – må vente.

De to unge mænd blev overfaldet med knive på en parkeringsplads i Dannebrogsgade i Odense i januar i år. Overfaldet var brutalt, og den ene af de to mænd overlevede kun, fordi han meget hurtigt blev opereret på Odense Universitets Hospital.

I alt var der ti tiltalte i sagen, men den ene af dem – en 23-årig mand – blev frifundet. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Tre mænd i alderen 23-26 år fik mellem to og et halvt år og fire og et halvt års fængsel.

LÆS OGSÅ: Video: Knivoverfald i Odense i nat

De seks andre dømte mænd er mellem 20 og 26 år, og deres sager bliver først endelig afgjort om seks uger.

Årsagen er, at retten skal tage stilling til, om de seks skal fratages deres danske statsborgerskab. Netop nu har de alle dobbelt statsborgerskab.

Anklageren mener, at de seks tiltalte skal miste deres danske statsborgerskab. Det mener anklageren, fordi knivoverfaldet efter anklagerens mening skete som del af en bandekonflikt. Dette kan efter dansk lov medføre, at de dømte mister deres danske statsborgerskab.

Sker det, er der mulighed for, at de bliver udvist af Danmark.

For alle ni gælder, at de har fået opholdsforbud i Korsløkkeparken, Vollsmoseparken og Blangstedgård. Det vil i praksis betyde, at de ikke længere kan opholde sig på Nyborgvej, hvor de plejede at holde til.