Netto med drastisk tiltag: Du møder det i butikken hver weekend

Butikstyverier bliver stadigt et større og større problem for landets butikker. Nu tager Netto et drastisk tiltag i kampen mod de langfingrede personer.

Netto er en af danmarks største daglivarebutikker og har mere end 500 butikker fordelt i hele Danmark.

De oplever at blive ramt af tyverierne på daglig basis. En af butikkerne, der er placeret nær banegården og i et område med mange misbrugere, har oplevet tyverier i stort omfang.

Butikschef i Netto på Hans Mules Gade i Odense, der er den hårdest ramte butik, fortæller om nogle af oplevelserne til Avisen Danmark.

‘Jeg er blevet bidt, spyttet på og har fået kastet vandmeloner efter mig. Og så har butikstyve smadret butiksfacaden og væltet varer’, fortæller Andreas Helberg fra Netto i Hans Mules Gade.

Butikken er placeret nær banegården og i et område med mange misbrugere, hvilket gør den ekstra sårbar.

Alle problemerne har gjort, at butikschefen har været nødt til at tage sine forholdsregler. For ham er det vigtigste, at sikre sine medarbejdere.

De nye forholdsregler omhandler ansættelse af faste vagter i weekenden samt ekstra bemanding om aften. Dette gøres for at beskytte medarbejderne i Netto, og håndtere de mange tyverier de kan blive udsat for.

En kedelig tendens

Kigger man på tal fra Danmarks Statistik, så bakker de sørgeligt meget op omkring de nye tiltag. Antallet af butikstyverier i Danmark er steget ganske markant de seneste år.

Siden 2022 er antallet af tyverier i Danmark steget med 25 pct.

Netto oplever at det ikke blot er en Snickers eller en Mars der ryger i lommen. I mange tilfælde er der tale om systematisk tyveri, hvor de har indkøbslister over hvilke varer der skal stjæles fra butikken.

Andreas Helberg forklarer, at det koster Netto både tid og penge at håndtere tyverierne, da der skal bruges ressourcer på at tilbageholde tyvene, anmelde forbrydelserne og ofte møde op i retten som vidner.

De stigende tyveri tendenser gør, at mange supermarkeder, inklusiv Netto, ser det nødvendigt, at foretage nye sikkerhedsforanstaltninger. Også selvom at det indebærer markante omkostninger.

De Samvirkende Købmænd skønner, at butikstyverier årligt koster danske købmænd et samlet tab på to milliarder kroner. Penge, der skal hentes hos de kunder, der betaler for deres varer.

Kommunerne tjener stort på at stange p-bøder ud til danskerne